Syv kamper, syv seiere og 24-4 i målforskjell. Det var fasiten til Borussia Dortmund på hjemmebane før kveldens kamp. Men i kveld tok laget imot sin kanskje største utfordring så langt. Et lag som ikke hadde tapt borte siden 3. mars. Nemlig Arsenal.

Arsene Wengers lag hadde også en imponerende form å vise til før kveldens storkamp. 13 seiere og én uavgjort på de siste 14 bortekampene. Blant dem en imponerende 2-0-seier mot Dortmund-rival Bayern Munchen på Alianz Arena.

Dominerende Dortmund

Dortmund åpnet hakket friskere enn gjestene, men ingen av lagene kom til noen skikkelig sjanser det første kvarteret. Nærmest var Robert Lewandowski, da han forsøkte å tråkle seg gjennom Arsenal-forsvaret. Den polske spissen fikk kun en corner for strevet.

Kampens første store sjanse kom etter 16 minutter. Et hjørnespark for hjemmelaget ble stusset videre, og midtstopper Subotic var nære å få styrt ballen i mål, men avslutningen snek seg utenfor.

Dortmund var nære på igjen etter 35 minutter. Etter en rask kontring fikk Mkhitaryan rom og tid til å avslutte fra 16 meter, men skuddet gikk så vidt utenfor.

Etter pause fortsatte Dortmund presset, og etter 50 minutter kom på de ny til en stor sjanse. Arsenal hang ikke med i det hele tatt da hjemmelaget satte fart, og etter en flott kontring satte Mkhitaryan ballen i stolpen. På returen varr Reus framme og satte ballen i mål, men dessverre for tyskerne ble han korrekt avvinket for offside.

Målsniken Ramsey

Men på tross av stort press fra hjemmelaget, var det Arsenal som fikk det første målet. Özil vippet ballen elegant inn i feltet. Olivier Giroud forlenget ballen, og hvem andre enn storscorer Aaron Ramsey var fremme og headet inn 1-0 for gjestene etter 62 minutter

Og kun minutter senere fikk Ramsey en ny stor mulighet. Midtbanespilleren fikk ballen på høyresiden av straffefeltet, tok den ned og fyrte av. Kun en god inngripen fra Schmelzer hindret scoring. Og minuttet senere var Arsenal nære scoring igjen, men ballen ble reddet på streken.

Etter den hektiske perioden dabbet tempoet ned flere hakk. Dortmund hadde ballen mest og lemper mye inn i feltet, men Arsenal holdt godt unna.

Så på overtid fikk Dortmund en siste kontring. Lewandowski fikk headet ballen på mål, men ropte i etterkant på straffe. Dommeren valgte å vinke spillet videre, men reprisene viser at Dortmund-spissen ble revet i bakken av Mertesacker og skulle hatt straffespark.

Dermed var det bortelaget som stakk av med seieren, og økte sin rekke uten tap på fremmed gress til femten kamper.