Førdes Øystein Myrkaskog fortviler etter 0-1. Sogndals Hannu Patronen, Lars Christian Kjemhus, Christophe Psyché, Babacar Sarr, Rune Bolseth, Mahatma Osumanu Otoo, Gilbert Koomson og Kristian Fardal Opseth feirer. Foto: NTB scanpix

Førde – Sogndal 0-1

Brann røk som kjent ut for 2.-divisjonslaget Førde i cupens første runde etter at Bismar Acosta bommet i straffesparkkonkurransen. Torsdag var det Sogndals tur til å reise til Sunnfjord.

Også denne gang ga Førde tøff motstand til et eliteserielag, men Rune Bolseths scoring etter 67 minutter sørget for at Sogndal gikk videre til tredje runde. Bolseth skjøt ballen i krysset bak Førde-keeper Christian Bjerke.

— Bedre enn mot Brann

Eirik Bakkes Sogndal slo Førde i cupen. Foto: NTB scanpix

— Jeg synes nesten vi gjorde en bedre kamp nå enn mot Brann, men denne gang fikk vi marginene litt imot oss. Vi skal være fornøyde med en god prestasjon, for vi var fullt på høyde med et eliteserielag igjen, sier Førde-trener Julian Madsen til BT.

— Vi var opptatt av å bevise for oss selv og alle andre at kampen mot Brann ikke var et blaff. Vi hadde nok sjanser til å være i tredje runde, men var ikke rolige og kalde nok foran mål. Men de nesten 3000 som var der koste seg nok selv om det ikke ble avansement. Her er det mange både Brann- og Sogndal-fans, så det er en vinn situasjon for dem, sier Madsen.

Toppet Sogndal-lag

I motsetning til Brann stilte Sogndal ikke et reservepreget mannskap i cupkampen.

— Vi vet at hvis vi ikke tar slike kamper seriøst, så går det galt. Vi visste at Førde ville bli tøffe å spille mot, derfor stilte vi med et så sterkt lag, sier Sogndal-trener Eirik Bakke til Sogn Avis.

— At Sogndal stilte med sitt aller beste lag, tror jeg er nøkkelen for å gå videre i cupen. Selv da måtte det et skudd i krysset til for å avgjøre matchen. Forskjellen er ikke så stor som den en gang var mellom eliteserien og 2. divisjon Vi trener like mye som eliteserielagene, sier Madsen.

Nå kan laget hans konsentrere seg om seriespillet. Der har det ikke gått like bra hittil. Førde står med to poeng etter tre kamper.