Ingen lag dummet seg ut onsdag heller, og dermed er det fortsatt bare Brann av eliteserielagene som ikke lenger henger med i årets cup.

Brann tapte for Førde i 1. runde, og nettopp Førde hadde sjansen til å ta en ny eliteserieskalp torsdag kveld.

Hjemmelaget hang lenge godt med mot samfylkingen Sogndal foran 2800 tilskuere, men denne gangen måtte Førde gi tapt. Til slutt var det veteranen Rune Bolseth som avgjorde midt i 2. omgang. Et langt innkast ble klarert ut i returrommet, og der var Bolseth på plass til riktig tid og klinket ballen i mål med venstrebeinet. Sogndal vant dermed 1-0.

Tøft

3.-divisjonslaget Sparta Sarpsborg fikk det tøft hjemme mot Stabæk og tapte 1-7. Ohi Omoijuanfo (2), Moussa Njie (2), Giorgi Gorozia, Jeppe Moe og Kamal Issah scoret.

Sarpsborg vant enkelt 3-0 borte over Kvik Halden. Pål Alexander Kirkevold scoret først rett før pause, mens 2-0-scoringen ved Patrick Ernemann kvarteret før slutt. Noen minutter før full tid la Matti Lund på til 3-0. Det var langt mer dramatikk i kampen enn det målsifrene forteller. Blant annet ble hjemmelagets Deniz Kaili utvist bare 16 minutter ut i kampen. I tillegg reddet Kvik Haldens keeper Joacim Heier ikke mindre enn to straffespark.

Borteseier

Hjemmelaget Varegg ledet 1-0 over Haugesund og var oppe på 2-2, men det endte med 2-4-tap. Kristoffer Valsvik og Eirik Anfinsen scoret for Varegg, mens målene til Haugesund kom ved Ibrahim Shuaibu, Tor Arne Andreassen, Kwame Karikari og Filip Kiss.

Sammenlagt ble det 53-10 til de 15 eliteserielagene i 2. runde.

Ytterligere to kamper ble spilt torsdag. Tromsdalen vant 5-3 hjemme over Senja, mens Alta slo Finnsnes 3-1 etter ekstraomganger.

Fredag klokken 12.00 offentliggjøres oppsettet for 3. runde. (©NTB)