Fem kamper. Fem seire. 11 mål. Null baklengs.

Dette var Manchester Citys beholdning etter en glitrende sesongstart i Premier League.

I midtuken ble det imidlertid tap for Juventus i Champions League. Og lørdag ble City for alvor sendt ned igjen på jorda.

På Etihad Stadium tok West Ham en ny, stor skalp. London-klubben har allerede beseiret Arsenal og Liverpool med sifrene 2-0 og 3-0 denne sesongen.

Få hadde likevel sett for seg at den rekken skulle forlenges mot ligalederen, som til tider har sett utilnærmelige ut i sesonginnledningen. Men Manchester City greide aldri å svare etter at West Ham gikk opp i en tomålsledelse.

Rystet City fra start

Gjestene rystet City fra start. Allerede etter fem minutter fikk Victor Moses ballen utenfor Citys straffefelt. Den utleide Chelsea-spilleren avanserte noen meter, før han banket ballen forbi Joe Hart i mål.

Og etter en halvtimes spill sto det 2-0. Dimitri Payet har vært glimrende for West Ham denne sesongen, og slo en god corner. Diafra Sakho reagerte raskest etter en duell i feltet, og satte ballen i mål.

Kevin De Bruyne lyste opp et svakt City-lag i første omgang, og reduserte ledelsen med et godt langskudd rett før pause. Men nærmere kom aldri Manchester City. De var farlig frempå flere ganger i løpet av de siste 45 minuttene, spesielt Yaya Touré var nær, men West Ham red stormen av.

Dermed forlenget West Ham drømmerekken mot storklubbene, mens Manchester City fikk ukens andre realitetssjekk.

— Vi fortjente seieren siden vi scoret to mål i første omgang og spilte veldig bra, fra keeperen til spissen, sier West Ham-manager Slaven Bilic.

— For å vinne må man score, og det gjorde vi ikke. Vi spilte veldig bra i annen omgang, men ikke i første. Vi var ikke så aggressive som vi må være på hjemmebane, mener City.manager Manuel Pellegrini.