BUCURESTI (Adressa.no): Da Holmar Örn Eyjolfsson satte inn 2-0-målet mot Vålerenga på søndag, gjorde han slutt på måltørken som har ergret ham denne sesongen.

Samtidig sørget han for at alle Rosenborgs utespillere som har spilt mer enn 180 minutter denne sesongen står med minst ett ligamål, bortsett fra én. Det er overraskende nok Jonas Svensson som mangler nettsus.

Høyrebacken har spilt hvert eneste minutt i eliteserien i år. 1800 minutter, eller 30 timer, fotball uten scoring. Han har heller ikke scoret i cupen eller Europaliga-kvalifiseringen.

— Jeg har lyst på scoring hver kamp og det er ofte jeg bare turer frem i angrep i sluttminuttene når vi leder. Så hører jeg André Hansen rope og prøver å holde meg tilbake, men da sier jeg bare «Sorry, jeg måtte avvise deg, for jeg har lyst på scoringa, sier en leende Svensson, som innrømmer at det er noe han har tenkt på mye:

— Jeg har hatt mange sjanser og jeg er nok for dårlig foran mål. Treningsfokuset har ikke vært på angrep på lenge og da her ikke hodet rolig nok når jeg kommer i de posisjonene. Jeg må lære av de andre på laget.

En styrke

Trønderen mener at det spredde antallet scoringer viser bredden og kvaliteten i troppen og hvor offensivt anlagt de er.

— Pål André Helland har fått mye oppmerksomhet av motstanderne og da står andre frem og scorer. Nå mangler vi bare meg, men det er klart det er en styrke at vi ikke er avhengegige av en person.

Svensson vil ta mulighetene om dem kommer i morgen også, men tror vi får se en annen versjon av han enn man vanligvis gjør.

— Oddsen på at jeg scorer er ikke bra, så jeg kan vel ikke stå her og love det. Jeg må være litt smart torsdag. Det avgjøres ikke i morgen, så det gjelder å være smart og ha kontroll defensivt. Jeg tror ikke man får se Jonas Svensson som på Lerkendal der jeg kommer oppover i samtlige 90 minutter.

Kollektiv mot individualister

Mot Mjøndalen forrige torsdag måtte Svensson en sjelden gang bytte ut i andre omgang. Da følte han på litt smerter i baksiden av låret og valgte å bytte.

Han merket ikke noe til det mot Vålerenga på søndag og føler seg i mer enn god nok form til kampen mot Steaua.

— Vi brukte tid på video i går og man vet aldri helt hva som venter. Men det så ut til å være gode tekniske spillere, som ikke er like dyktige som oss. Det blir kollektivet vårt mot deres individualister.

- Det høres ut som Debrecen?

- Debrecen startet godt mot oss, men hadde ikke mye lojalitet i det defensive. Jeg tror det er litt det samme i morgen. De vil ha ballen i laget og blir kanskje utålmodige når de ikke lykkes, sier han.