Stockholm-derbyet ble som vanlig intenst. I pausen tok en tilskuer seg inn på pressetribunen og slo en journalist i ansiktet. Det melder det svenske nyhetsbyrået TT, ifølge Expressen.

En politimann, som var på kampen privat, fikk etter hvert grepet inn og stoppet tilskueren.

— Jeg vil få et bilde av hva som har skjedd før jeg gir noen kommentarer, sier Mats Jonsson, sikkerhetshansvarlig i Djurgården til TT.

Journalisten som ble angrepet jobber for TV4. Han skal ikke være alvorlig skadet.

— Det er helt uakseptabelt. Slik skal ikke skje. Vi kommer til å gjøre alle nødvendige tiltak så snart vi har et klart bilde av hva som skjedde, sier TV4-sjef Erik Westberg til Expressen. Han bekrefter at det kan bli en politisak.

— Jeg vet ikke akkurat hva som skjedde, men vi ser på det. Slikt skal selvsagt ikke skje. Det var uheldige omstendigheter, pressetribunen skal være veldig sikker. Dette er svært beklagelig, jeg er kjempelei mei og skuffet. Vi ser nå på TV-bilder og skal sørge for at dette ikke skjer igjen, sier Djurgårdens mediesjef Jonas Riedel.

Også før kampen var det bråk på tribunen. På langsiden brøt det ut slåsskamp mellom en rekke supportere fra begge lag. Politiet fikk imidlertid roet ned situasjonen før kampstart.

Svensk fotball har vært preget av en rekke episoder med tribunebråk de siste sesongene.

Djurgårdens første poengtap

I selve kampen trakk Hammarby, med Lars Sætra og Fredrik Torsteinbø, det lengste strået. De vant 3-1 mot Kenneth Høies og Daniel Berntsens Djurgården.

Etter at kampstart ble forsinket som følge av bråk mellom lagenes tilhengere, ga Alex bortelaget Hammarby ledelsen etter 12 minutter. Fredrik Torsteinbø forserte nedover venstrekanten og slo inn. Til slutt endte ballen hos Alex, og brasilianerens avslutning gikk til høyre for keeper Høie.

Marcus Hansson og målvakt Kenneth Høie fortviler under kampen mot Hammarby. Foto: DIGITALSPORT

Djurgårdens Sam Johnson utlignet på et presist hjørnespark fra Berntsen, men etter 41 minutter var Hammarbys duo på farten igjen. Torsteinbø kom på en overlapp og slo inn. Ballen ble forlenget til Alex. Brasilianerens tupp var ikke den hardeste, men tok Høie på feil fot og gikk i mål.

Etter pause avgjorde Erik Israelsson kampen med sin 3-1-scoring. Et innlegg fra høyre så ut til å gå rett i mål, men traff stolpen og landet hos Israelsson. Han kunne enkelt trille ballen i mål bak en forfjamset Høie, som ikke utviste patent keeperspill ved scoringen.

Resultatet gjør at Djurgården gikk på sitt første poengtap for sesongen. Laget leder likevel Allsvenskan med sine ni poeng, mens Hammarby er på femteplass med sju.

Tapet gjør at Høie fortsatt har til gode å vinne et Stockholm-derby. Derbyet tirsdag var Høies tiende. Djurgården har ikke slått Hammarby siden 2011. ----------------- Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor VIFs snuoperasjon, Riises dommerutskjelling, Barcas kollaps og Deilas ydmykende nedtur er blant temaene: