Onsdag ble superstjernen Lionel Messi dømt for å ha unndratt skatt. Han ble, sammen med sin far, Jorge, dømt til 21 måneders betinget fengsel, og 29-åringen må punge ut med cirka 19 millioner kroner.

Barcelona gikk tidlig ut og støttet sin superstjerne. Nå går klubben enda lenger i sin kamp for å hjelpe argentinerens omdømme i kjølvannet av dommen. Under emneknaggen #WeAreAllLeoMessi har nemlig Barcelona startet en kampanje for å støtte verdens beste fotballspiller.

— Fullstendig stusselig

At en av verdens største klubber går ut og støtter en som er dømt for å unndra skatt får mange til å reagere.

— Er dette seriøst?, spurte TV 2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter med lenke til Barcelonas kampanje.

Overfor Aftenposten utdyper han hva han mener om katalanernes stunt.

TV 2s fotballekspert og kommentator Kasper Wikestad. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

— Jeg synes det er veldig snodig. Dette er en fyr som tjener bort mot en halv milliard i året, en av verdens største stjerner, og hvis han har snytt på skatten, og snytt fellesskapet for penger, så syns jeg det er fullstendig smålig. Det er sånne ting som gjør meg ordentlig sint - at vanlige folk skal bidra til fellesskapet, mens de som tjener mest skal sno seg unna, sier Wikestad.Han tar forbehold om at Messi faktisk har unndratt de 40 millioner kronene han er beskyldt og dømt for. Spilleren selv har valgt å anke dommen.

— Det er dette samfunnet vårt er bygget på. Man yter etter evne og bidrar etter evne. Hvis han har snytt på skatten, syns jeg det er fullstendig stusselig å slå ring om Messi, sier TV 2-kommentatoren.

Twitter reagerer

Og Wikestad er ikke den eneste som reagerer. Mange gjør narr av emneknaggen #WeAreAllLeoMessi på Twitter.

— Nei, vi er ikke alle Leo Messi. Vi betaler skatt og har ikke en klubb bak oss for å hvitvaske handlingene våre. For en vits, skriver en bruker.

— Vi er alle Leo Messi – nei vent, det er vi ikke, fordi vi betaler skatt og det gjør åpenbart ikke han. Han er ikke offeret. Skammelig av Barcelona, mener en annen.

— Det er på tide å vise støtten vår: #ViErAlleSvindlere. La din stemme bli hørt i kampanjen, kommenterer en Twitter-bruker ironisk.

— #PayForMessi, skriver en annen.