STAMPUB: Liam Maloney liker å intervjue folk på Chapters kaffebar. Her sammen med driveren av stedet. Foto: Bjørn Brunvoll

SLIGO (rbnett.no): Sportsjournalist Liam Maloney (37) i Sligo Weekender håper han får anledning til personlig å takke Moldes manager for det berømte finalemålet fra 1999. Vi møter Liam Maloney på kaféen Chapters midt i idylliske Sligo sentrum. Han vet det aller, aller meste om Sligo Rovers Football Club etter mange år som fan og sportsjournalist. Han klarer knapt å vente til morgendagens storkamp på The Showdowns.

– Å få Ole Gunnar Solskjær og hans klubb Molde på besøk hit til Sligo er nesten for godt til å være sant. Det kryr av United-fans her i byen, og Ole er jo en legende for oss alle. Vi vet jo at han har gjort underverker for Molde, og det forundrer ingen av oss. Mannen er god som gull, jeg elsker Solskjær. Det vil være stort for meg om jeg kan få takke han personlig for det berømte målet mot Bayern, sier 37-åringen.

Tøff test

Han har forberedt seg godt til møtet og har med flere fullskrevne A4-ark med faktaopplysninger om Sligo Rovers. Han gleder seg veldig til to kamper som han forventer at Molde FK vil gå seirende ut av.

– Molde vil bli litt av en test for Sligo. Vi vet at Molde ikke er like gode som i fjor, men likevel er det en snikende følelse her av at laget fra Norge er et hakk over Sligo nivåmessig. Jeg tror vi maks skal håpe på uavgjort hjemme. Ian Baraclough er en offensiv manager som garantert ikke vil at laget skal legge seg bakpå. Sligo spiller den kanskje mest attraktive fotballen i Irland, men Solskjærs lag skal normalt være for sterke, mener avismannen.

Beskjeden lønn

Han forteller at gjennomsnittslønna i Sligo Rovers er 3-7000 kroner i uka. Med andre ord lysår unna lønnsnivået i England. Men den irske toppserien er på veg oppover, understreker han.

– Ligaen i Irland er nå blitt et springbrett til videre karrierer utenlands, mens den tidligere var som en aldersheim eller en kirkegård for tidligere proffer i Skottland eller England. I Sligo er vi nå midt inne i en gullalder for fotballen. Folk er i ekstase etter den første ligatittelen på 35 år. Vi har også vunnet to cupgull på tre år. Sligo er blitt en av de mest attraktive klubbene i Irland. Det er stor stemning og mye folk på kampene, og jeg kan garantere at fansen fra Molde vil få en veldig hjertelig velkomst og god behandling, uansett resultat.

Han sier at det vil være uvirkelig for Sligo Rovers hvis de avanserer til neste kvalifiseringsrunde. Det vil gi klubben et løft som knapt nok kan forestilles.

Ligaen viktigst

– Men jeg tror at den øverste prioriteten må være å gjenta ligagullet. Så er alt det som skjer i Europa en stor bonus. Husk på at vi bare er en liten dugnadsklubb der mannen i gata spiller en viktig rolle i alle ledd. Til og med biskopen i Sligo er involvert på The Showgrounds! Vi kan dermed håpe på hjelp fra høyere makter, humrer Liam Maloney.

Han nevner midtstopper Gavin Peers, midtbanespiller Joseph Ndo (fra Kamerun) og spissen Raffaele Cretaro (irsk-italiensk) som nøkkelspillere for Sligo Rovers. Og han fremhever managerduoen Baraclough og Stevens.

– De to jobber veldig godt sammen. Ian er en veldig hyggelig og dyktig manager som er godt likt av alle i Sligo. Om noen år vil vi nok tenke tilbake på tida han var manager og hvilken stor suksess Sligo hadde. Dette er gyldne tider for klubben, og nå venter alle på å få se laget til Ole Gunnar Solskjær på The Showgrounds. Dessuten vil det nok merkes i Molde at det kommer to charterfly fulle av irer til byen i neste uke. Beklageligvis skal jeg ikke over selv. Jeg skal på ferie til Spania, sier Liam Maloney.