Trondheim søker i år om 24-25 millioner kroner i momskompensasjon. Det er en femtedel av årets nasjonale bevilgning.

Vedtaket om at alle skoler i fremtiden skal utstyres med egen kunstgressbane er viktig, mener fotballpresident Yngve Hallén.

— Trondheim er et utstillingsvindu, og vedtaket er unikt for en storby. I de store byene er arealmangelen en utfordring, og dette vedtaket er med på å sikre areal i fremtidige utbygginger, sier han.

Elevene ved Åsveien skole i Trondheim omkranset fotballpresidenten da han sammen med Trondheim Idrettsråds leder, Anne-Lise Bratsberg, og ordfører Rita Ottervik besøkte anlegget. For tre dager siden åpnet kunstgressbanen som i størrelse nesten holder 7-er standard. Banen kan benyttes både i skoletiden og til uorganisert aktivitet på ettermiddag og kveld.

GOD TEKNIKK: Fotballpresident Yngve Hallén (t.v.), ordfører Rita Ottervik og Anne- Lise Bratsberg fra Idrettsrådet er svært fornøyd med at Åsveien skole har fått kunstgressbane. Foto: Frank Skaufel

— For fotballforbundet har det alltid vært viktig at kunstgressbanene skal ligge ved en skole. På den måten får vi en dobbel utnyttelse. Det er tross alt de samme ungene vi snakker om, sier Hallén, som denne helgen deltar på det pågående idrettstinget i Trondheim.Idrettsrådet i Trondheim har vært en pådriver i arbeidet med å avsette areal til kunstgressbaner.

— Arealmangelen er den største utfordringen i Trondheim. Her må det jobbes langsiktig, og ikke kun tenke ett år frem i tid men fire til åtte år fremover. Det er et håp om at særforbundene ser nytten i strategien som idrettsrådet i Trondheim har fått kommunen til å vedta. Trondheim har mye å lære bort, sier Bratsberg.

Ikke et løfte

Trondheim kommune har de siste årene jobbet hardt med utbygging av idrettsanlegg.

Bare i inneværende år søker kommunen om 24-25 millioner kroner i refusjon gjennom momskompensasjonsordningen. Det er en femtedel av summen som Stortingsflertallet nasjonalt har avsatt til formålet, og understreker hvor aktiv kommunen har vært innenfor idrettsanleggsutbygging.

Vårens vedtak om at også kunstgressbaner skal anlegges samtidig med skoleutbygginger, forplikter og bidrar til enda større fokus på idrettsanleggsutbygging.

GOD STEMNING: Fotballpresident Yngve Hallén koste seg sammen med elevene under besøket på Åsveien skole. Foto: Frank Skaufel

— Dette er ikke et løfte, men et prinsippvedtak fattet av bystyret som skal følges opp. Vi ønsker å motivere til mer fysisk aktivitet i på dag- og kveldstid, sier Ottervik.Hun håper fotballpresidenten benytter anledningen på idrettstinget til å sette press på idretten.

— Vi trenger et trykk på idrettstinget slik at andre kommuner kan gjøre lignende vedtak som i Trondheim, sier ordføreren.