Tirsdag formiddag offentliggjorde landslagssjef Alexander Stöckl hvilke hoppere som blir med til VM i Falun. Det var knyttet stor spenning til hvem av Tom Hilde, Johann Forfang og Phillip Sjøen som ville få de to siste plassene. Stöckl fant ikke plass til Hilde, som siden 2007 har vunnet seks OL— og VM-medaljer. I stedet satses det ungt med Sjøen og Forfang, som begge debuterer i mesterskapssammenheng.

— Jeg er først og fremst veldig skuffet. Jeg følte at jeg var veldig nær og hadde en stigende formkurve, sier Hilde til Adresseavisen.

- Er du overrasket?

IKKE TIL VM: Tom Hilde. Foto: NTB Scanpix

— Både og. Det kunne bikket begge veier. Jeg hadde en god følelse før helgen og syntes at jeg var på riktig vei, men samtidig er jeg forbannet på meg selv for at jeg satt meg i denne situasjonen, sier han.19-åringen Forfang beskriver følelsen av å være VM-klar som «vanvittig stor» og noe han aldri hadde sett for seg før sesongen.

– Selv om jeg faktisk tenkte at om jeg først skulle få et gjennombrudd, så ville alle muligheter være der. Men det er vanskelig å ha såpass mye tro på deg selv, sier Forfang til itromso.no.

Ikke prestert godt nok

Landslagssjefen forklarer vrakingen av Hilde slik:

– Prestasjonen er ikke god nok. Jeg er sikker på at han bruker det som motivasjon til å trene hardt og gjøre det bedre til neste gang. Til slutt var resultatet i det siste rennet ikke på høyeste nivå fra Tom, også har vi sett fantastiske resultater fra juniorene i VM og verdenscupen før i sesongen, sier Stöckl til TV 2.

Hilde føler uansett at han kunne bidratt med mye i VM.

— Jeg har tydeligvis ikke fortjent en plass i VM for da hadde jeg vært der, men bakken i Falun passer meg godt og jeg har levert gode resultater der tidligere, sier Hilde.

Skal heie hjemmefra

Hilde håper at skuffelsen har lagt seg innen hoppingen i Falun begynner og at han har lyst til å se konkurransene fra sofaen.

— Jeg liker jo å se hopping og jeg skal selvfølgelig heie på kompisene mine herfra, sier han.

Han tror at ungguttene Sjøen og Forfang kan hevde seg i sitt første mesterskap og er sikker på at de kan få det veldig moro de neste ukene.

— Jeg håper at de gjør det jævla bra siden de slo meg, og jeg vet at de har toppnivået inne til å klare det.

Motivert

27-åringen vil nå legge skuffelsen til side og fokusere på det som er sesongens nye store mål: Helgens skiflyvning på hjemmebane i Vikersund. For haner klar på at vrakingen gir økt motivasjon for tiden fremover.

— Selv om det tydeligvis er flere og flere som har mistet troen på meg, er jeg ikke i tvil om at jeg kommer tilbake på toppnivå, sier Hilde bestemt.

Medaljeambisjoner i alle øvelser

VM i Falun starter om åtte dager, mens første medaljeøvelse for hopperne er lørdag 21. februar i normalbakke.

— Vi sender et av de beste lagene på lenge til et mesterskap, og vi er i en sterk utfordrerposisjon i alle øvelser. VM i Falun blir et stort høydepunkt for oss som vi ser veldig frem til. For første gang på lang tid har vi også med en tittelforsvarer i Anders Bardal fra rennet i normalbakken i Val di Fiemme. Målsettingen er at vi skal ha med oss medalje fra hver øvelse i VM, forteller sportssjef Clas Brede Bråthen til Skiforbundet.no.

Hele VM-laget

Anders Fannemel

Anders Jacobsen

Anders Bardal

Rune Velta

Johann Forfang

Phillip Sjøen

Saken oppdateres!