TRONDHEIM/OSLO: Etter at Forfang ble juniorverdensmester både individuelt og for lag i Kasakhstan, er det neppe lenger tvil. Forfang mener selv at han bør tas ut.

– Ja, jeg er veldig klar for å være med. Så får vi se hva uttaket blir, sier Forfang.

Tromsøhopperen kunne ikke levert inn en bedre søknad i junior-VM.

– Det er alltid en fordel å vinne hopprenn , sier han.

Mandag morgen hadde ikke 19-åringen fått noen beskjed fra landslagsledelsen.

– Nei, jeg har ikke snakket med noen, sier Forfang.

Sportssjef for hopperne, Clas Brede Bråthen. melder følgende til iTromsø:

– VM-uttaket er klart i morgen – før lunsj.

– Styrket aksjene

Trener Alexander Stöckl viser også til at uttaket er offisielt i morgen, men bekrefter at både Forfang og Phillip Sjøen – som tok en individuell bronse og laggull i junior-VM – har styrket aksjene betraktelig.

LES KOMMENTAR: Derfor må Stöckl gi Forfang VM-billett

– Både Phillip og Johann gjorde en fantastisk innsats i junior-VM. De meldte seg på til uttaket ganske kraftig. Det blir vanskelig å ikke ta dem med, sier Stöckl.

Samtidig bekrefter han at Forfang kan få elitelandslagsplass neste sesong.

– Vi vurderer ham, absolutt. Men sesongen er ikke ferdig. Vi får se hvordan det går, sier landslagstreneren.

Forfang er altså trolig klar for VM. Og i realiteten står den aller siste plassen mellom Tom Hilde – som har funnet igjen noen av formen – og Phillip Sjøen som tok individuell bronse og laggull i junior-VM.

– Det eneste jeg vet er at både jeg og Phillip har noe der (i Falun) å gjøre, i alle fall. Hvordan Tom hopper vet jeg ikke. Jeg har ikke vært med dem (i verdenscupen) på såpass lenge nå, sier Forfang.

Vil slå storebror

Søndag var tromsøgutten tilbake i Trondheim og klar for noen treningsdager før han reiser til Vikersund og skiflyging kommende helg.

LES OGSÅ: Født med hoppski på beina

– Jeg gleder meg utrolig mye til det. Det er rennene i Vikersund jeg har tenkt på. For å være helt ærlig, så har jeg ikke ofret VM i Falun en tanke før jeg i går på Værnes ble spurt av Henning Stensrud (trener) om jeg var spent på VM-uttaket. Nå har jeg så klart tenkt litt på det, forteller Forfang.

I Vikersund kommende helg håper Forfang å sprenge nye grenser.

Han vil bryte 200-metersgrensen og slå storebror Daniel Forfangs pers på 214 meter. 19-åringens bestenotering er 193,5 meter fra Kulm .

– Man vet aldri på forhånd hvordan forholdene blir, men blir det helt normale forhold tror jeg at jeg skal klare å slette rekorden til «broderen», sier Johann Forfang.