Real Madrid – Real Sociedad 4-1

MADRID (Aftenposten): Real Madrid har måttet tåle mye kritikk for prestasjonene den siste måneden, men lørdag slo de tilbake i det som etter hvert ble en svært overbevisende forestilling.

Anført av en strålende Isco viste Real Madrid-spillerne frem offensive kvaliteter av øverste verdensklasse. Noen av kombinasjonene var til å ta pusten av en.

Slik var kampen nok en påminnelse om hvilken enorm oppgave Martin Ødegaard står overfor når han etter hvert skal spille seg inn på A-laget i verdens største klubb. Og hvor uvirkelig det egentlig er at denne klubben gjorde alt de kunne for å sikre seg en norsk 16-åring.

Ødegaard satt på tribunen med faren Hans Erik. Derfra så han James Rodríguez, Sergio Ramos og Karim Benzema scoret målene da 0-1 ble snudd til seier på mektige Santiago Bernabéu, der 73.000 hadde møtt opp for å se dagens forestilling.

— Jeg har knapt sett noe bedre enn det Real Madrid gjorde i første omgang. De var veldig gode, sier Real Sociedad-manager David Moyes på pressekonferansen etter kampen.

Spørsmål i spanske medier

Seieren var kjærkommen.

I spanske medier er Real Madrids prestasjoner etter juleferien blitt undersøkt nøye. Mot Córdoba sist var det et vaklende Real Madrid som stakk av med tre poeng.

I Cristiano Ronaldos fravær er det mer press på Gareth Bale. Waliseren leverte godkjent i en fri angrepsrolle mot Real Sociedad. Foto: AP, Paul White

Real Madrid-spillet har ikke vært preget av den samme hurtigheten og presisjonen som tidligere i sesongen, og derfor er det fra omgivelsene rundt klubben blitt stilt spørsmål ved hva som er galt.I Real Madrid er forventningene ulik noen annen klubb. Det er denne trykkoker-hverdagen Ødegaard nå vil bli en del av.

Mot Real Sociedad var det derfor mye som sto på spill lørdag. Real Sociedad har vunnet over både Real Madrid, Atlético Madrid og Barcelona denne sesongen, og her sonet Cristiano Ronaldo første kamp av sin suspensjon etter det røde kortet mot Córdoba.

S jokkstart

Og allerede 38 sekunder etter kampstart traff ballen nettet bak Iker Casillas i Madrid-målet. Aritz Elustondo fikk gå opp fullstendig umarkert på en corner. På Santagio Bernabéu var det plutselig helt stille.

Det tok imidlertid ikke lang tid før det var balanse i regnskapet. James Rodríguez headet inn et utsøkt innlegg fra Marcelo da kampuret viste 2.33 minutter.

David Moyes prøver lykken i spansk fotball og Real Sociedad etter Manchester United-fadesen forrige sesong. Lørdag var Moyes på plass på en av fotball-Spanias største scener, Santiago Bernabéu. Det endte med klart nederlag for skottens lag. Foto: AP, Paul White

Etter 3.51 minutter var Sergio Canales nær ved å gi Sociedad 2-1, men han greide ikke å strekke frem en lang nok tå.Real Madrid tok etter dette over mer av kampen, og kunne juble for ledelse da Sergio Ramos banket inn sitt sjette mål i ligaen for sesongen.

Isco i storform

Med Ronaldo ulastelig antrukket på VIP-tribunen, fikk Gareth Bale en fri angrepsrolle ved siden av Benzema. Like før pause misset han på en enorm mulighet. Benzema ga uselvisk fra seg ballen, der Bale plukket den opp rett foran James Rodríguez. En tydelig frustrert James så Bale skusle vekk muligheten.

Like etter pause gikk det bedre. Ballen gikk fra Benzema, til Bale og til Benzema igjen, og bortelaget var ikke i nærheten av å kunne hindre 3-1. Bale hadde flere sjanser i løpet av kampen, men det ville seg ikke i den fasen av spillet for waliseren lørdag.

— Han er en veldig god spiller. På en annen dag ville han ha scoret flere, sier David Moyes.

Asier Illaramendi fikk sjansen fra start av Carlo Ancelotti, og var det klart svakeste leddet på Real Madrids midtbane. Etter kampen fikk Ancelotti spørsmål om midtbanespillerens prestasjon.

— Han spilte en god 2. omgang, sier Ancelotti, som forteller at denne kampen kom litt for tidlig for nysigneringen Lucas Silva.

Isco var tilbake fra start, og markerte seg raskt som banens gigant. Kampen gjennom hadde han en rekke spektakulære involveringer. Like før slutt sendte han Benzema gjennom, og franskmannen satte vakkert inn 4-1. — Karim spilte en praktfull kamp. Alle de offensive spillerne gjorde det ganske bra. Det var mye kvalitet og vi spilte effektivt. Vi hadde mange sjanser, sier Ancelotti.

Det var smil blant Real Madrid-spillerne da de forlot banen. Etter en overbevisende seier blir alt litt enklere i Madrid.

Søndag spiller B-laget borte mot Trival Valderas. Der er ikke Martin Ødegaard med.