Under et testløp i Calgary lørdag satte Sverre Lunde Pedersen uoffisiell verdensrekord, ny norsk rekord og solid personlig rekord på 3000 meter med tiden 3.34,66. − Dette var veldig gøy. Jeg gikk på følelsen gjennom hele løpet, sier Lunde Pedersen til Aftenposten.

Han hadde ikke følelsen av å ha gått et superløp da han krysset mållinjen i testløpet. Det var små problemer med tidtakersystemet under løpet, så da han gikk i mål visste ikke osingen at han hadde satt rekord.

Tiden har senere blitt bekreftet.

− Det er veldig godt å få den bekreftelsen et slikt løp er. Det er dog vanskelig å vite hvor mye mer jeg har å gå på, innrømmer han.

− Litt bittert at løpet ikke blir stående som offisiell verdensrekord?

− På en måte, men jeg visste på forhånd at det uansett ikke ville telle, svarer Norges for tiden fremst skøyteløper.

Knuste verdensrekorden

− Han gikk et fantastisk løp og knuste den offisielle verdensrekorden til Eskil Ervik med 2.7 sek. Dessverre blir det ikke verdensrekord pga at løpet ikke står på ISU sin terminliste. Uansett en sterk prestasjon som viser at han har noe stort på gang, sier landslagstrener Sondre Skarli til Aftenposten.

Tiden 3.34,66 er 2,7 sekunder raskere enn norske Eskil Erviks offisielle verdensrekord fra samme sted i 2005.

Tiden ble oppnåd i kvartettstart i et løp som ikke er en del av det internasjonale skøyteforbundets (ISU) terminliste.

− Uoffisiell ny verdensrekord, norsk rekord og solid pers, tvitret Lunde Pedersen lørdag kveld.

Neste helg er det verdenscupåpning i OL-byen fra 1988. Seks av Norge beste løpere er allerede på plass i Canada. Samtlige av dem perset lørdag kveld.

Rosende ord i sosiale medier

Norske skøyteinteresserte dro naturlig nok frem superlativene om Lunde Pedersens prestasjons. TV 2s skøyteekspert Mikael Flygind-Larsen tvitret følgende:

− Tviler på om rekorden blir godkjent, men det sier en god del om nivået hans, skriver han på mikrobloggtjenesten.

Landslagskollega Espen Aarnes Hvammen hevder seg på sprintdistansene, men var raskt ute med ros over lagkameratens prestasjon.

− God grunn til å være fornøyd for Sverre Lunde Pedersen med verdens raskeste 3000 meter noensinne, skrev han på Twitter.

Genralsekretær Halvor Lauvstad i Norges Skøyteforbund var svært fornøyd med hordalendingens prestasjon.

− Det er ingen tvil om at Sverre Lunde Pedersen er i ypperste verdensklasse.