Kenyanske Eliud Kipchoge vant herrenes London Marathon søndag. Kvinneklassen ble vunnet av etiopiske Tigist Tufa.

Kipchoge fikk tiden to timer, fire minutter og 41 sekunder. Han stakk fra landsmennene Wilson Kipsang, regjerende mester, og Dennis Kimetto, verdensrekordholderen, mot slutten. Fem sekunder skilte mellom Kipchoge og Kipsang.

– Et tøft løp. All treningen jeg har lagt ned, betalte seg. Alt gikk som planlagt. Publikum var fantastiske og løfte meg til en solid avslutning, sa Kipchoge.

– Jeg er fornøyd med annenplassen. Løpet var bra og jeg brydde meg ikke om det kalde været. Tilskuerne holdt meg i gang. Det var en fantastisk atmosfære, akkurat som det pleier å være her, sa toer Kipsang.

Tufa klokket inn på to timer, 23 minutter og 22 sekunder. Hun stakk fra feltet mot slutten og vant 18 sekunder foran Mary Keitany, som har vunnet London Marathon to ganger, fra Kenya. Treer ble Tirfi Tsegaye, også hun fra Etiopia.

I fjor vant Tufa maratonløpet i Shanghai.

Radcliffe-farvel

Søndagen var også Paula Radcliffes farvel. Den britiske langdistansedronningen løp i hovedfeltet, ikke blant eliteutøverne. 41-åringen har de siste årene slitt med skader, men i 2003 satte hun verdensrekord med 2.15.25, en rekord som fortsatt står.