– Lars Hirschfeld signerte for oss i går, og han trener her i ettermiddag, bekrefter KFUMs daglige leder Thor-Erik Stenberg overfor Aftenposten.

Hirschfeld var i mange år en av eliteseriens mest respekterte keepere. For Tromsø, Rosenborg og til slutt Vålerenga.

Tjente 1,5 mill. i 2014

Men da Kjetil Rekdal kom tilbake til osloklubben i 2013 forandret alt seg. Lars Hirschfeld, som var en av Vålerengas best betalte spillere, måtte finne seg i å sitte på benken — og etter hvert tribunen.

Lars Hirschfeld tok farvel med Vålerenga-fansen på Ullevaal etter siste hjemmekamp, mot Odd, forrige sesong. Foto: NTB scanpix

De siste to sesongene har han ikke spilt ett eneste minutt i eliteserien. Hans siste førstelagskamp for klubben ble mot 3. divisjonsklubben Lokomotiv Oslo i cupen.Nå er han altså klar for KFUM som omtaler seg selv som "en breddeklubb med toppsatsing". Det er ingen hemmelighet at Hirschfeld har fått godt betalt i Vålerenga. Ifølge skattelistene hadde canadieren en skattbar inntekt på 1,5 millioner i 2014, og etter det Aftenposten erfarer hadde han ikke noe mindre i fjor.

Lav lønn i KFUM

På Ekeberg blir det andre boller. KFUM rykket opp fra 2. divisjon i fjor uten å lønne noen av spillerne. I 1. divisjon må de riktignok ifølge regelverket betale ut lønn.

– Nå er det en minstelønn vi må betale, forteller daglige leder Thor-Erik Stenberg.

I KFUM blir Lars Hirschfeld lagkamerat med det tidligere stortalentet Torstein Andersen Aase. Her er sistnevnte fra "Kåffa"-trening på Ekebergsletta. Foto: Fredrik Saltbones

Klubben har derfor innført to lønnsnivåer. 4000 kroner i måneden til juniorspillere og 5000 kroner i måneden til seniorspillere. Det betyr at Lars Hirschfeld i utgangspunktet får en årslønn på rundt 60.000 kroner.Samtidig får 37-åringen en annen rolle i osloklubben.

– Han vil få en utvidet keeperrolle i ungdomsfotballen i klubben. Noe som jeg tror er vel så viktig for ham, sier Stenberg.

– Vi har satt oss to mål: Vi skal gjøre et ærlig forsøk på å etablere oss der i 1. divisjon, men samtidig skal vi styrke oss på breddesiden. Vi har ikke voldsomme keepertradisjoner her og nå får vi inn en som kan hjelpe, sier den daglige lederen, uten å ville gå inn på hvor mye Hirschfeld vil få betalt for den rollen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: