• Det finnes ikke kunstgressbaner i den ukrainske serien, men vi har lånt en bane og fått trent litt der, bekrefter trener Jurij Vernydub. I dag var han og spillerne på plass i Molde etter en flytur på tre og en halv time, og fikk naturligvis trene på kamparenaen et døgn før kampstart.

Kaptein Mykyta Kamenyuka scoret FC Zorjas mål i den første kampen mot MFK. Foto: Bjørn Brunvoll

Zorja-treneren, med fortid som spiller i Zenit St. Petersburg, lot seg imponere av MFK-laget i den første kampen mellom lagene. Kampen, som var flyttet til hovedstaden Kiev, endte 1-1 etter at Sander Svendsen (som for øvrig fyller 17 år i dag) utliknet i sluttsekundene av kampen og skaffet MFK et glimrende utgangspunkt for torsdagens returkamp.- Dette blir en spennende utfordring for våre spillere. Molde fikk med seg et godt resultat fra den første kampen, og er vant til å spille kamper på dette nivået. Å få møte Molde i en slik kamp blir en verdifull erfaring for oss, mener Vernydub.

Dette er første gang FC Zorja får være med i en europeisk turnering. Laget hører hjemme i Luhansk (hjembyen til stavhopperen Sergej Bubka), langt øst i Ukraina. Nå er imidlertid laget flyttet til Zaporozje, 40 mil fra Luhansk – på grunn av urolighetene i den østligste delen av landet.

Zorja har innledet det ukrainske seriespillet med to knepne tap. Toppserien består av 14 lag nå, etter at to lag måtte gi seg på grunn av økonomiske problemer i siste sesong.