Begge lagene har et godt utgangspunkt foran torsdagens returkamper på hjemmebane i tredje kvalifiseringsrunde. MFK etter 1-1 mot FC Zorja Luhansk i Ukraina i forrige uke, RBK etter 0-0 borte mot tyrkiske Karabükspor.

— Norsk fotball trenger at både landslag og klubblag markerer seg internasjonalt igjen. Vi føler ikke at vi har et større ansvar for den biten enn andre, og at det tynger oss, men det ville bety mye for oss å komme til gruppespillet. Europa er et klart mål for klubben, men i ett døgn til er det bare avansementet til playoff-runden som betyr noe for oss, sa Skullerud da han møtte pressen etter trening onsdag.

Han tipper et annet kampbilde i torsdagens kamp mot Zorja enn vi så i oppgjøret i Kiev, men tror veldig på at MFK skal få et godt nok resultat til å få være med i fredagens trekningsboller i Nyon.

— Et målløst oppgjør på Aker stadion betyr at vi går videre, men det kler oss dårlig å legge opp til et defensivt spill på hjemmebane. Vi har ikke gått av Aker stadion uten å score denne sesongen, og har ikke tenkt at det skal bli annerledes i denne kampen. Vi spiller for å vinne, og tror Zorja vil være mer kontringsorientert enn i første kampen. De kommer med gode enkeltspillere og med stor fart, men vi skal være forberedt på det, tror MFK-treneren.

Han gleder seg stort over en nesten helt skadefri. Unntaket i øyeblikket er Björn Bergmann Sigurdarson, som fortsatt sliter med en strekkskade og som er «et stykke unna» spill.