Søndag kan nemlig Deila vinne sitt første trofé som Celtic-manager. Siste hinder er Dundee United på nasjonalarenaen Hampden Park i Glasgow.

Det er himmel eller helvete – hyllest eller slakt.

Den norske manageren fikk en tøff start på Celtic-karrieren, men nå er han i ferd med å vise at han virkelig duger overfor det skotske fotballpublikummet. Celtic er ute av Europa League, men leder serien, er i kvartfinalen i den skotske cupen og i finalen i ligacupen.

CUPFIGHT: Celtic-sjef Ronny Deila poserer her ved ligacuptrofeet sammen med Dundee United-manager Jackie McNamara. Foto: Digitalsport

– Hater å tape– Jeg hater å tape. Jeg har tapt én finale i mitt liv, og det er kanskje det verst jeg har opplevd, sier Ronny Deila, ifølge Celtics nettside.

Kampen han snakker om, er cupfinalen mellom Odd og Vålerenga i 2002. På Ullevaal stadion utgjorde Ronny Deila forsvarsfireren sammen med Jan Frode Nornes, Anders Rambekk og Alexander Aas. Men Vålerenga – med profiler som Kjetil Rekdal, Pa-Modou Kah, Erik Hagen og Freddy Dos Santos på laget – ble for sterke og vant 1-0. Søndagens motstander har allerede gitt Deila & Co trøbbel. I kvartfinalen av den skotske cupen – som ikke må forveksles med ligacupen – reddet Celtic-spiss Leigh Griffiths omspill mot Dundee United i en høydramatisk kamp, som blant annet inneholdt tre røde kort.

– Det verste som kan skje

Deila tar et forbehold om at absolutt alt kan skje i en cupkamp, men sier han vil alt i sin makt for at Celtic skal kunne vinne – og dermed sikre hans første trofé i Skottland.

– Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å gjennomføre en god kamp, og det er det eneste vi kan være sikre på. Hvis Dundee United slår oss, vil det være enklere å akseptere, men hvis vi spiller dårlig og taper er det det verste som kan skje, sier Deila.

– Men jeg vet at hvis vi spiller bra, så er vi så gode at vi kan vinne kampen, og det er målet, fortsetter Celtic-sjefen.

PS! Selv om det ble cupfinaletap i 2002, vant Ronny Deila cupen med Odd i 2000.

Fakta:

Ronny Deila

Født: 21. september 1975 (38 år)

Jobb: Manager i den skotske storklubben Celtic

Trenerkarriere: Brodd (2005), Strømsgodset (2008-2014, assistenttrener i 2006-08).

Spillerkarriere: Urædd (-1992), Odd (1993-2004), Viking (2005) og Strømsgodset (2005-08), Sparta/Bragerøen (2009-11).

Trenermeritter: Seriegull (2013), cupgull (2010), seriesølv (2012).

Spillermeritter: Cupgull med Odd (2000).