LERKENDAL (adressa.no): Lørdag kveld storspilte Pål André Helland og resten av RBK-spillerne. Førsteomgangen mot Lillestrøm var eventyrlig. Rosenborg skapte sjanse på sjanse og ledet 3-0 ved pause. Det ble også sluttresultatet.

Nå røper hemnværingen Helland at en lokal kamp i tredjedivisjon kvelden i forveien bidro til å inspirere ham.

Pål André Helland (til høyre) var på plass da Nils Arne Eggen ledet Orkla i sin første kamp denne sesongen fredag. Hellands moderklubb KIL/Hemne vant toppoppgjøret i 3. divisjon på Fannremsmoen. Lørdag kveld banket Helland og RBK Lillestrøm på Lerkendal. Foto: GLEN MUSK

Populær 3. divisjonskampModerklubben KIL/Hemne møtte nemlig Orkla til toppoppgjør på Fannremsmoen fredag kveld. Over 700 tilskuere var på plass for å følge Nils Arne Eggens comeback på trenerbenken for Orkla. KIL/Hemne vant til slutt 2-1. — Jeg kjørte til Orkdal, hadde med meg KIL/Hemne-skjerfet mitt og heiet på guttene. Det er artig å se KIL/Hemne om dagen. Jeg ble litt ekstra motivert og fikk litt inspirasjon til i dag, smiler publikumsyndlingen til adressa.no.

— Jeg får bare håpe at Nils Arne ikke hører meg, for da får jeg meg ei ørtæv, legger han til.

Eggen på plass

Nils Arne Eggen var på plass på Lerkendal da RBK banket Lillestrøm. Etter kampen møtte han spillerne i garderobeområdet. Hans eget Orkla er tross fredagens tap godt med i opprykkskampen i 3. divisjon. Den tøffeste utfordreren blir trolig KIL/Hemne.

— Jeg er oppvokst i Hemne og har aldri tapt mot Orkla, Orkdal eller Orkanger. Så styrkeforholdet er som det skal være, smiler Helland, som har stor tro på moderklubben.

— Jeg tror de kan kjempe om opprykk. De har en del rutinerte gutter som er mer motivert enn på lenge, noen spennende unggutter og et bra trenerteam. Så alt ligger til rettte for at de skal være i toppen.

Om kveldens festaften på Lerkendal sier Helland seg meget godt fornøyd med førsteomgangen.

Nydelig scoring

— Det var en av de bedre omgangene våre, kanskje den vi har skapt flest sjanser i. Vi møtte et lag som la seg veldig dypt og prøvde å ødelegge for oss.

Etter to mål av Alexander Søderlund avgjorde Helland kampen med en perlescoring etter 33. minutter. Han fikk ballen på kanten av 16-meteren, skar inn og banket den i motsatt kryss.

— Det var et fint mål. Midtsjø vant ballen og spilte til Mike, som satte fart. Han slapp ballen perfekt, og da var det bare å fine vekk backen og sette den i mål.

Pål André Helland gikk av banen med strekk kort tid etter pausen. Det skal ikke noen fare for at han må stå over neste kamp, mot Mjøndalen på tirsdag.