STAVANGER (Aftenbladet): Som Aftenbladet meldte mandag er Magne Hoseth på Vikings ønskeliste foran 2015-sesongen. Klubben har vært i dialog med 34-åringen, men de har ikke kommet dit at kontraktsforhandlingene er i gang.

Viking-trener Kjell Jonevret ser mer enn gjerne at Hoseth blir Viking-spiller. Han understreker imidlertid at ingenting er avklart, og at det er flere ting som må klaffe hvis Hoseth skal ikle seg mørkeblått neste sesong.

Men skulle overgangen bli en realitet, er Jonevret sikker på at Hoseth blir en bra signering. Jonevret trente Molde i perioden 2007 til høsten 2010. Da var Hoseth en viktig del av spillergruppen svensken rådet over.

— Jeg kjenner ham jo godt fra tiden i Molde. Da jeg overtok, hadde Molde akkurat rykket ned. Hoseth hadde tilbud fra andre klubber, men valgte å bli værende for å spille klubben opp igjen. Han er en utrolig solidarisk spiller, slår Jonevret fast.

Ingen framtidsspiller

Av dem som er kritiske til å signere Hoseth blir alderen hans trukket fram som det største ankepunktet. Den tidligere Molde-spillere har blitt 34 år gammel og har ikke framtiden foran seg. I høstsesongen leverte han imidlertid meget bra for Stabæk og beviste at han er mer enn god nok til å fortsatt dominere i eliteserien.

— Ja, han er ingen framtidsspiller. Men på kort sikt kan han komme inn og gi oss både kvalitet og rutine. Han er en spiller som har vært med å vunnet ting, og vi har ikke så mange av den typen, sier Jonevret, og fortsetter.

— I tillegg er han en profil som fotballsupportere enten elsker eller hater.

Etter å ha vært treneren hans i flere sesonger har Jonevret også et klart bilde av hva slags kvaliteter Hoseth har på fotballbanen.

— Han kan brukes i mange posisjoner, og han er en spiller som tenker framover i banen. I tillegg er han en god avslutter. Han var den eneste spilleren som fikk en 10-er på VG-børsen da jeg trente Molde, sier Jonevret.

Flere aktuelle

Om Viking kommer til å tilby Hoseth en kontrakt er foreløpig ikke avklart, men det vil garantert komme en avklaring i løpet av desember. Mye avhenger av hvilke posisjoner og spillere Viking velger å prioritere i det kommende overgangsvinduet.

Hoseth er ikke den eneste spilleren som linkes til Viking. Klubben har tidligere i høst forhørt seg om Salzburgs Zymer Bytyqi, Hønefoss’ Alexander Groven og Tromsøs Thomas Kind Bendiksen. Den som imidlertid ser ut som den mest aktuelle spilleren akkurat nå, er danske Emil Berggreen.

Viking har flere ganger vært i Danmark for å se nærmere på den 21 år gamle spissen. Hobro-spillerens kontrakt går ut sommeren 2017, men han har en utkjøpsklausul som skal ligge på mellom 1 og 2 million kroner.

Hvor stort overgangsbudsjett Viking har i vinter er usikkert, siden det fortsatt ikke har kommet noen avklaring rundt den planlagte aksjeemisjonen i Viking ASA.

Teknisk god spiller

Jonevret ønsker ikke å uttale seg om hvor aktuell Berggreen er, men han kommer gjerne med en generell betraktning av spillerens kvaliteter.

— Han er en targetspiss som har en enorm arbeidskapasitet. I tillegg er han teknisk veldig bra. Han scorer ikke så mye, men det henger kanskje litt samme med måten Hobro spiller på. Han blir mest brukt som hengende spiss og skaper utrolig mye for medspillerne, sier Jonevret.

Den 194 centimeter høye spissen har scoret to ganger på 16 kamper denne sesongen.