Magne Hoseth er kanskje 34 år, men har er likevel en spiller og en spillertype som Viking sårt trenger. Jeg sier et soleklart: Ja takk!

Fra gammelt av har Magne Hoseth et rykte på seg som en litt grinete jålebukk, men som så mange av oss har også Hoseth blitt bedre med årene. At han er en slepen ballfordeler vet vi fra før, men vikariatet i Stabæk denne høsten viste en Hoseth som var en tydelig lederskikkelse. Nettopp noe dette Viking-laget vårt skriker etter.

God fot

Hoseth fikk ni kamper for Stabæk denne høsten. Han spilte godt, scoret ett mål og sto for hele 5 assist på disse 9 kampene. Den gode dødballfoten og evnen til å spille frem medspillere er selvsagt viktig, men enda viktigere er det andre Hoseth kan tilføre laget. Hoseth er en ledertype, en som kan prege spillet og en mann som tåler at det blåser litt.

Hoseth er ledig på markedet og vil ikke koste Viking en krone i overgangssum. I tillegg gir han uttrykk for at han kan være lysten på et nytt samarbeid med Kjell Jonevret.

Jeg regner ikke med at vi snakker om noe mer enn en ettårs kontrakt, og det mener jeg Viking bør ta sjansen på.

Deilige rykter

Det er deilig med noen overgangsrykter. Vi trenger det nå i disse stille ukene. Det ryktes også stadig sterkere at Viking er interessert i den danske spissen Emil Berggren. 21 åringen spiller for Hobro i den danske Superligaen og scoret nylig to mål mot Brøndby. Emil Berggren kan kalles en dansk variant av vår egen Chikere. Han er 1,94 høy og gikk under kallenavnet ”Terminator” i sin forrige klubb. Forhåpentligvis er det bare på fysikken han har likehetstrekk med Chikere.

Hobro spiller etter samme system som Viking, og Berggren er derfor en spiller som er velkjent med rollen som ensom spiss. Dansken skal ha en utkjøpsklausul i kontrakten sin som gjør at Viking ser muligheter når Superligaen tar vinterpause etter kommende helg. Om Berggren ser på Norge og Viking som et naturlig neste steg i karrieren gjenstår å se.

Hva mener du? Er Hoseth rett mann for Viking? Og hva tror du om Emil Berggren?