YDMYKELSEN: Bendik Bye jubler for scoring, mens Brann-keeper Kenneth Udjus fortviler. Bildet er beskrivende for en helsvart kveld for Brann. Foto: DIGITALSPORT

Rikard Norlings dager i Brann virker talte etter tirsdagens 1-4-tap borte mot Levanger.Før oppgjøret i 1. divisjon, ble møtet omtalt som skjebnekamp for Branns pressede trener. I pinsen meldte SVT at Norling kan være på vei tilbake til den svenske toppklubben AIK.

Ting tyder på at Norling sitter på lånt tid i Sportsklubben. – Så lenge Brann vil ha meg som trener, er jeg til deres disposisjon. Men det er klart at det er tungt nå, sa Norling til NTB.

Svensken vil ikke stille plassen til disposisjon.

– Nei, det er opp til styret å avgjøre (det), svarte Norling.

Huseklepp: — Det gjør vondt

Brann-veteranene Azar Karadas og Erik Huseklepp tok tapet tungt.

– Vi kan ikke skyte hverandre. Det er laget som presterer dårlig og vi må snu dette sammen, sa Karadas.

– Nok en gang er vi ikke «på» fra start. Det virker som Levanger vil mer enn oss. Vi er inne i en vond spiral, som vi må komme oss ut av. Det gjør vondt, Brann er laget i mitt hjerte, sa Huseklepp.

NEDTUR: Rikard Norling. Foto: DIGITALSPORT

Norling vraket tidligere landslagsspiller Erik Huseklepp fra startoppstillingen mot Levanger, mens Marcus Pedersen var tilbake fra korsbåndsskade.Kristoffer Barmen var nær å gi Brann ledelsen før Levanger fullstendig tok over showet på Moan. Amin Nouri ga håpløst vekk ballen da Adria Mateo Lopez kunne løfte inn 1-0 i krysset fra 16 meter etter 21 minutter.

Deretter tabbet Brann-keeper Kenneth Udjus seg ut. Han skulle kontrollere et tilbakespill, men bommet på ballen og Bendik Bye kunne enkelt sette inn 2-0 i tomt bur.

Hengt av

Like etter pause skrudde dødballkongen Ørjan Hopen en corner i mål via Udjus' hender. Og da Levanger-spissen Benjamin Stokke også tok hendene i bruk på et vakkert innlegg fra Mateo, sto det 4-0 bak en illsint Udjus.

Til tross for enorme protester fra Branns sisteskanse, godkjente dommer Bjørn Hansen målet. Fjernsynsreprisene viste at Stokke helt tydelig slo ballen i mål.

Brann ligger på en svak niendeplass i 1. divisjon med 14 poeng etter ti runder. Hele ni poeng skiller opp til ledende Sogndal. Levanger ligger på plassen bak Sportsklubben med sine 12 poeng etter triumfen tirsdag.

I tirsdagens kamp fremsto Brann-spillerne helt i villrede og uten evne til å gjøre noe med ball. Levanger skapte sjanse på sjanse i en kamp der en ikke skulle tro at Brann sist sesong spilte i eliteserien.

Huseklepp reduserte tre og halvt minutt før slutt, men nærmere kom ikke Brann. (©NTB)