Rikard Norling har hatt en turbulent tid i Brann. Forrige sesong endte det med nedrykk fra eliteserien. Denne sesongen har laget tidvis slitt, selv om de fortsatt er på skuddhold til opprykk på en 7. plass.

Nå spekuleres det i Norlings hjemland Sverige om hvorvidt 43-åringens tid i Bergen snart er omme.

Ifølge Sveriges Televisions reporter/kommentator Chris Härenstam skal nemlig Brann-trenerens agent ha vært i møter med AIK, klubben Norling trente fra 2005-08. Men om det betyr en snarlig retur gjenstår å se.

— Jeg har en kilde her, høyinteressant. AIK traff i går Rikard Norlings agent. Kanskje er det sånn at Norling, i løpet av noen uker - eller noen år, havner i AIK, sier SVT-reporteren.

Sent søndag kveld tilbakeviser Norlings agent Morten Wivestad rapportene. Det melder Expressen-journalist Daniel Kristofferson på Twitter.

— Jeg har ikke snakket med AIK i det hele tatt angående Rilkard, sier Wivestad ifølge journalisten.

Styreleder i Brann Eivind Lunde er overrasket over nyheten om Norling.

– Dette kjenner jeg ikke til, og det kommer som en overraskelse. Men han (Norling) føler sikkert på presset med tanke på at poengfangsten er for dårlig, sier Lunde til Nettavisen.

Utelukket AIK-retur i bok

Rikard Norling har aldri lagt skjul på at han har en spesiell tilknytning til Stockholm-klubben AIK. Han har vært ungdomstrener, assistenttrener for A-laget og hovedtrener i klubben.

Norling ledet klubben til opprykk fra svensk nivå to til Allsvenskan i 2005. Sesongen etter ble det seriesølv.

I april kom det frem at Norling hadde snakket om sitt forhold til AIK i en bok skrevet av av AIK-legenden Daniel Tjernström.

Da sa Norling at han ikke så for seg å returnere til gamleklubben.

— Frykten er å én dag komme tilbake. Jeg vil heller ha det som et vakkert minne, se det fra utsiden. Jeg har ikke vært på en eneste eliteseriekamp på Råsunda eller Friends Arena (AIKs gamle og nye hjemmebane, jour.anm.). Jeg har gått på hockeykamper for å høre sangene, fortalte Norling.

AIK-trenerens kontrakt går ut i 2017

Skal man tro SVT har imidlertid Norlings agent møtt AIK, noe som i så fall kan tyde på at minst én av partene ønsker en gjenforening.

Lite tyder på at AIK har et akutt behov for ny trener. I august 2014 forlenget hovedtrener Andreas Alm (41) sin kontrakt med klubben til ut 2017-sesongen.

Alm har ledet AIK siden 2011, og sørget for å gjøre klubben til et stabilt topplag. De fire siste sesongene har AIK blitt nummer to (2011), nummer fire (2012), nummer to (2013) og nummer tre (2014).

AIK ligger på sjetteplass i Allsvenskan før mandagens derbyoppgjør mot Djurgården.