Etter åtte kamper uten seier klarte omsider Viking å snu trenden mot Strømsgodset i Stavanger.

Martin Fillo og Erik Nevland snudde 0-1 til 2-1 før pause, og Fillo fastsatte sluttresultatet til 3-1 syv minutter før slutt. Tsjekkeren var dermed involvert i alle Vikings tre mål, i en kamp Viking kjørte i stor grad.

Bortelaget, som ikke hadde vunnet i Stavanger på de seks siste møtene i eliteserien, slet med å skape de store sjansene, og måtte nøye seg med et frisparkmål av Øyvind Storflor.

Viking startet best

André Danielsen kom helt fri på høyre kant i åpningsminuttene, og fant Erik Nevland på nærmeste stolpe. Fra kort og skrått hold stusset kapteinen ballen mot mål, men Adam Larsen Kwarasey i Godset-målet fikk slått unna.

Arild Østbø, som debuterte fra start i Vikings mål, fikk sin første involvering etter ni minutter. Mohammed Keita avanserte inn i banen fra venstre kant og forsøkte et skudd, men U21-landslagskeeperen hadde ingen problemer med å holde det lave og harde skuddet.

Etter 20 minutter ble det temperatur på Viking stadion. Martin Fillo ble liggende etter en albue av Jason Morrison, og dommeren blåste for hodeskade.

ALBUE: Jason Morrison i duell med Martin Fillo.Viking mente de skulle få ballen tilbake av Strømsgodset etter den påfølgende droppen, men gjestene gikk i stedet rett i angrep.

BLODIG: Martin Fillo etter albuen fra Morrison.

Det fikk Vidar Nisja til å tenne, og jærbuen løp tilbake og taklet Krister Aunan i frustrasjon på 35 meter. Frisparket satte Øyvind Storflor direkte i mål i lengste hjørne, med noe som var ment som et innlegg.

Se foranledningen til målet:

Lite fair-play av Strømsgodset

Østbø hadde ingen enkel oppgave med det gode innlegget som gikk like foran hodene til to Strømsgodset-spillere, stusset foran mål og fant det lengste hjørnet via stolpen.

LEDELSESMÅLET: Øyvind Storflors frispark går i mål.

Viking snudde

Etter 31 minutter fikk Viking sin andre store sjanse i kampen. Nok en gang var det Nevland som dukket opp på første stolpe. Han går for et skudd, men ballen havnet til slutt hos Martin Fillo på bakerste stolpe. Tsjekkeren måtte ta til takke med et hjørnespark etter en god inngripen av Godset-keeperen.

Men så skulle utligningen komme, og igjen var det Fillo som fikk muligheten etter forarbeid av Nevland. Fra venstrekanten drev han inn i sekstenmeteren, slo tunnel på Lars Vilsvik, og la ballen elegant i lengste hjørne. Flott gjort av tsjekkeren, som litt tidligere hadde blitt lappet sammen etter kuttet i hodet i forkant av Godsets ledermål.

UTLIGNER: Martin Fillos skudd går inn.

Viking fikk én sjanse til før dommer Brage Sandmoen blåste for pause. Laget rullet opp et vakkert angrep som endte opp med innlegg fra venstre kant. Birkir Bjarnason raget høyest i feltet og headet tilbake mot første stolpe, der Erik Nevland enkelt headet hjemmelaget foran til pause.

LEDELSE: Erik Nevlands heading går i mål.

Strømsgodset hadde ikke stort mer enn det noe heldige frisparkmålet å komme med før hvilen.

Fillos andre

Fem minutter etter pause kunne Nevland blitt tomålsscorer. Danielsen fikk lagt inn fra høyre, og ballen havnet på foten til Nisja på bakerste stolpe.

Vikings nummer åtte fikk et skikkelig sleivtreff, men var heldig og sendte ballen til Nevland på nærmest åpent mål. Viking-kapteinen fikk imidlertid ikke klem på avslutningen, og sendte ballen utenfor målet.

Se Nevlands miss:

Kjempemiss av Nevland

Spillet i andre omgang bar preg av en regntung gressmatte, men hjemmelaget hadde god kontroll, og spilte seg til det som var av sjanser.

Syv minutter før slutt scoret Martin Fillo sitt andre for dagen. Han fikk ballen på 18 meter, og skjøt via et Godset-bein og i en bue over Larsen Kwarasey.

FILLOS ANDRE: Tsjekkerens skudd går i mål bak Adam Larsen Kwarasey.

I sluttminuttene kunne Indridi Sigurdsson lagt på til 4-1, men islendingen avsluttet høyt over fra skrått hold.

Dermed er Viking oppe på syvendeplass med 37 poeng, og er fortsatt med i kampen om fjerdeplassen – som de fleste andre lagene i serien.