Tilsynelatende kunne det se ut som om Jakob Ingebrigtsen bare var ute på en joggetur i Göteborg. Helt uanstrengt lå han avventende i feltet det meste av løpet. Og han følte faktisk det selv også.

— Det gikk rolig og bedagelig underveis, og jeg følte jeg hadde massevis av krefter å spa på med på den siste runden. Det var jo egentlig ingen i dette feltet som var opptatt av at det skulle gå fort underveis. Et helt greit løp med tanke på at jeg satser på å løpe skikkelig fort på 800 meter i morgen, sier han.

MER FRIIDRETT:

Kroppen lystret

Sandnes-løperen hadde ingen problemer med å sette alle de andre konkurrentene fullstendig i skyggen på den siste runden. Og uten å måtte ta i alt for mye, så løp han i ensom majestet inn til vinnertiden 3.48,43. — Ingen tid å skryte over, all den tid jeg har løpt på 3.42,44 tidligere i år. Men i dette løpet var jeg ikke så opptatt av tiden. Jeg var litt mer spent på hvordan kroppen lystret etter to uker med god trening i høyden i St.Moritz. Det kjentes meget bra, noe som lover veldig godt med tanke på morgendagen, understreker han.

Også søndag stiller Jakob Ingebrigtsen til start i seniorklassen, dette gjør han for å få best mulig konkurranse med løpere som har bedre personlige rekorder enn det han selv har.

Vil sette pers på 800

— Faktisk er det slik at jeg står oppført med den niende beste tiden av alle løperne. Men jeg er i alle fall plassert i A-heatet, noe som gjør at det garantert kommer til å bli løpt fort, mener Sandnes-løperen.

Han har tidligere denne sesongen satt personlig rekord på distansen med 1.51.07. En tid han har god tro på kan senkes noen hakk i morgen.

— Først og fremst vil jeg under 1.51, men jeg føler jeg meg i så god form at det fort kan bli en veldig god opplevelse på 800 meter i morgen, forklarer han.

Har mer inne

Camilla Ziesler, også hun 16 år, har i likhet med Jakob Ingebrigtsen vært på høydetrening i St. Moritz de to siste ukene. Totalt uten respekt for sine mer rutinerte og eldre konkurrenter, smelte hun til med en solid sisterunde og vant seniorklassen på 1500 meter med tiden 4.25,43, som var ny personlig rekord for Sandnes-utøvere.

— Hun hadde tilnærmet det samme løpsopplegget som Jakob, og har helt klart mye bedre tider inne. Ble nok liggende for lenge bak konkurrentene, men hun virket veldig sprek på slutten, sier trener Gjert Ingebrigtsen.

I den samme A-finalen løp Christina Toogood på meget gode 4.28,17, som holdt til en tredjeplass i feltet. Hun løper for Oslo-klubben Tjalve, men er bosatt i Sandnes. B-finalen ble for øvrig vunnet av Vienna Dahle fra Skjalg med 4.39,68. Sprinteren Vilde Aasmo fra Sandnes IL fortsetter å imponere, på dagens 100 meter i 19-årsklassen var hun suveren og sprintet inn til meget gode 11,97 i godkjent vind. På guttesiden viste Skjalgs Mathias Hove Johansen gode takter da han ble nummer tre i 19-årsklassen på samme distanse med10,82.