OBERSTDORF: Weng ble nummer to bak amerikanske Sopfie Caldwell. Det var en solid revansj etter å ha slitt i starten av Touren. Weng har selv sagt at hennes mentale tilstand ikke har vært som den skulle være, at hun var sårbar og fort ble irritert.

Men Weng var alt annet enn irritert da hun satt på podiet etter den klassiske sprinten i Oberstdorf.

Ekskjæresten til Heidi Weng, Emil Iversen, vant sprinten i Oberstdorf. Petter Northug var uten sjanser i finalen. Foto: KIM NYGÅRD

To meter ved siden av henne på pressekonferansen satt en som var enda gladere, herrevinner Emil Iversen, som var hennes kjæreste til bruddet for to måneder siden.— Jeg har gratulert ham.

- Litt spesielt at dere to sitter her nå?

— Ja, det er jo forsåvidt det, svarte Weng kort.

«Hodet var på rett plass »

Hun var betydelig mer komfortabel med å snakke om rennet og andreplassen.

— Dette var den sterkeste dagen i Touren, jeg ga meg ikke. Jeg har hatt en tendens til å gi meg litt for tidlig i de finalene jeg er kommet til. I dag bestemte jeg meg for at det skulle stå mellom liv og død, det var bare å gå alt jeg kunne. Det fungerte veldig bra. Jeg følte at hodet var på rett plass.

Onsdag er det 10 kilometer klassisk fellesstart her i Oberstdorf.

— Johaug er vanvittig sterk og pleier å åpne vanvittig fort, jeg tror at jeg må gå mitt eget løp.

- Du tør ikke å henge med?

— Det spørs litt, vi så jo på fem kilometer skøyting at hun kan få det. Jeg kan ikke åpne som i en sprint i en så hard løype.

- Hva har du gjort mentalt for å reise deg?

— Jeg har prøvd å tenke litt mer positivt, tenkt at jeg er god. Det kan være litt vanskelig. Men i dag bestemte jeg meg bare for å gå, ikke spare på noe som helst. Det var om å gjøre å være først uansett hvor jeg var i løypa.

Heidi Weng ligger på tredjeplass sammenlagt i Tour de Ski etter fire av åtte renn. Ingvild Flugstad Østberg leder med halvminuttet ned til toer Therese Johaug, så følger Weng på tredjeplass - to minutter og 16 sekunder bak teten.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: