Uten seier i debuten mot Island kan Åge Hareide forlenge en kjedelig rekke. Danskene har ikke vunnet en landskamp siden juni i fjor.

Hareide er tilfreds med de overordnede ideene han har satt i livet på sine første treninger som dansk landslagstrener, men vet samtidig godt at det kun er små skritt på en lang vei. Ender det opp med å være en blindvei, skal viljen bære laget videre.

Det sier landslagstreneren før ilddåpen mot Island torsdag kveld.

— Jeg er absolutt fornøyd med gnisten og humøret jeg har sett på de to første treningene. Både på pasningssekvenser og i kortbanespill har jeg sett den farten og energien som jeg vil se fra spillerne.

— Det er spillere som spiller tøffe kamper hver uke, og så kommer de hjem med ekstra energi for å spille for Danmark. Det lukter ikke privatlandskamp, og det skal det heller ikke være.

— Det blir en reell kamp som vi vil vinne, og det skal lyse ut av oss. Vi vil slå Island.

Uten seier siden juni

Hareide understreker at det viktigste for laget er å utvikle seg fram mot VM-kvalifiseringen som begynner i september. En tidlig seier kan skyte fart på prosessen og gi arbeidsro.

— Når vi ser på troppen har vi mange gode spillere, og jeg forventer alltid at vi skal vinne kamper. Det vekter jeg alltid høyt, for en seier er alltid positivt for spillerne, gruppen og for dere.

— Hvis vi ikke vinner, kommer vi til å få høre at vi ikke har vunnet siden juni i fjor (mot Serbia 2-0). Det vil vi helst unngå.

Danmark spilte uavgjort mot Albania og Armenia og tapte for Portugal i EM-kvalifiseringen. I en privatlandskamp mot Frankrike i oktober ble det også tap, før Sverige slo danskene hjemme og spilte 2-2 i København.

Agger: — Høyt spenningsnivå

Danmark-kaptein Daniel Agger føler at spillerne har tatt Hareides filosofi til seg.

— Det tar selvfølgelig tid, men som Åge sier så har det vært masse energi og vilje. Man kunne tydelig se på trening at spillerne hadde et høyt spenningsnivå.

— Sånn skal det alltid være, men det var tydelig at det var de første treningene.

Hareide fortalte at de elleve utvalgte vil spille cirka en time før det blir endringer.

Det er ikke sikkert at Hareides debutkamp i Herning går for fulle hus. Klokken 12 onsdag var det solgt 9200 billetter til kampen, og det danske fotballforbundet forventer at det kommer rundt 10.000 tilskuere torsdag. Det er plass til knapt 12.000 på stadion.

(©NTB)