Ayla Ågren er første kvinne i historien som har vunnet i et løp i Formel 1600-serien i USA.

20-åringen fra Slemmestad vant lørdag racet i Mid Oihio. Hun ledet i 16 av 18 runder. Bare for å understreke det hun har prestert: Det er ingen andre kvinner i denne klassen. Kun 30 menn.

Hun parkerte dem alle.

-Jeg gjorde to bra treninger fredag, der jeg var best i begge, sier 20-åringen. Hun var rimelig nok høyt oppe etter det som skjedde. Seier var ett av målene denne sesongen. Det er tredje året hun er racerfører i USA.

Hun startet som nummer to ut fra start, i ytterspor. Etter to runder var hun først i feltet.

Deretter fikk hun ekstra fart på bilen. På det meste var ledelsen på 1, 2 sek. Seieren var etterlengtet.

-Jeg føler at jeg har fortjent det, sier Ågren, som virkelig har jobbet hardt for å nå så langt.

Så nær hele tiden

Tidligere i sesongen var hun 0, 042 sekunder unna sin første seier. Jenta som startet med gocart som syvåring visste at hun hadde det inne.

Buskerudjenta, som av Norges Bilsportforbund er utpekt som talent, og får oppfølging deretter, har omtrent vært på pallen i alle løp i USA denne sesongen

— Drømmen er Indy Car, fortalte Ågren da aftenposten.no møtte hene i familiens røde hus på Slemmestad for kort tid siden. Da var hun hjemme for å ta en eksamen på BI.

Den gule bilen til Ayla Ågren holder alltid høy fart. Bak kommer et kobbel av menn. Foto: PRIVAT

Hun ønsker å ta seg til amerikanernes svar på Formel 1. Mellom henne og det øverste steget er det tre klasser. Den videre veien vil i så fall være klasse USF 2000, Pro Mazda og Indy Lights før Indy Car.— Hvordan er det så å være i et mannsdominert miljø?

-Som jente må du bevise litt mer enn guttene. Det er følelsen jeg har. Samtidig er det opp til meg selv. Hvis man virkelig vil, er det mulig å komme langt, sa Ågren for få uker siden.

Nå har hun bevist at hun holder mål, uansett kjønn.