TRONDHEIM (adressa.no): — Det er bare å forberede seg på en ny fotballkrig. Sånn sett var det topp for oss å få en cupkamp mot et 2. divisjonslag. Det er slike lag vi må spille mot for å bli enda mer vant til hverdagen i serien, sier Blink-trener Roar Vikvang til adressa.no

3-1 ble 3-4

I kveld venter Nardo på Nissekollen i NM, etter en brutal start på tilværelsen i 2. divisjon. Stjørdals-Blink ledet 3-1 over Førde i comebacket på nivå tre, men først smalt det to ganger på 90 sekunder, deretter kontret Førde inn enda en scoring på overtid.

3-4, og det som lå an til å bli en drømmestart ble i stedet marerittet.

— Vi var gode i banespillet og burde vunnet da vi fikk tomålsledelse. Men vi tok brutal læring i en av de største forskjellene på 3. og 2. divisjon: Kynismen i 16-meterne. Vi hadde aldri i livet tapt den kampen i 3. divisjon, sier Vikvang.

Nardo-tap, også

Derfor var det altså ingen i Stjørdal som deppet da Vuku - og ikke Blink – fikk RBK i 1. runde.

Nå får Vikvangs menn en ekstrasjanse til å tilpasse seg nivået, mot et Nardo-lag som ble knust 4-1- i Florø i sin serieåpning.

Vikvang er relativt nøktern når han vurdere Blinks sjanser i kveld.

— Absolutt en motstander vi kan slå. Samtidig vet vi at alle kamper i 2. divisjon er fotballkriger. Det blir tøft, masse dueller – og hvor små marginer kan gjøre det store utslaget.

Men selvsagt går vi for å vinne. Selv om vi neppe er å finne på Ullevaal i november, er det ingen tvil om at det er en ekstra gulrot å få et storlag på hjemmebane, sier Vikvang.

Her er NM-kampene

Nardo – Blink er for øvrig den eneste rene 2. divisjonsduellen i de lokale 1. runde-kampene.

  • Litt lenger sør i byen skal Rødde – som nå er flyttet til Heimdal – ta imot NTNUI. Studentene har imponert så langt i vår med fire strake seire i cup og 3. divisjon. Rødde startet sesongen med 1-1 mot HamKam.

  • På Dalgård tar Byåsen imot Sverresborg, som blant annet slo ut Nils Arne Eggens Orkla på veien til 1. runde.

  • Strindheim reiser til Tynset, mens godbiten altså spilles i Vuku, som får RBK på besøk i kveld.

  • Ranheim, som har tre poeng på tre kamper i 1. divisjon må på langtur nordover til Sandnessjøen i kveld.

  • Levanger møter på sin side 3. divisjonsgutta i Neset på bortebane torsdag.

  • Divisjonskollega Kristiansund skal til Surnadal i kveld.

PS! Adressa.no følger RBK-kampen direkte, med oppdateringer fra de øvrige lokale kampene underveis.