Stabæk — Lillestrøm 1-2:

NADDERUD: For knappe to uker siden kom Lillestrøm-legende Arne Erlandsen inn som trener.

Da først skjønte spillerne at fremtiden faktisk kan komme til å hete OBOS-ligaen.

— Vi vet at vi er i en vanskelig situasjon og alle guttene er nå klare til å stå frem. Nå har vi fått klare beskjeder om hva vi skal gjøre og hvordan vi skal gjøre det, sa målscorer Sheriff Sinyan.

LES OGSÅ:

Endret innstilling

Han gir klart uttrykk for at Arne Erlandsen har ført til at noen på laget har skrudd litt om på innstilling og holdning til det hele. Erlandsen, 56-åringen med fortid som både trener og spiller i Lillestrøm, tok over en klubb på randen av sammenbrudd for to uker siden.

Og sammenbruddet kunne ha vært komplett dersom det hadde blitt tap borte mot Stabæk. Da ville det vært syv poeng mellom Stabæk på kvalikplass og Lillestrøm på direkte nedrykk. Det ville vært nesten umulig å ta igjen på de fire siste kampene.

LES OGSÅ:

Men seier ble det. Arne Erlandsen selv slår fast at det ikke er noe spesielt magisk med hans inntreden. Det handler heller om å lære spillerne å forsvare seg og å være kyniske.

— Vi har jobbet hardt i halvannen uke. Spillerne har respondert bra, og både de og jeg har troen på at det er mulig, sier en svært så fattet Erlandsen etter at tre poeng blir med det svarte og gule bussen tilbake til Romerike.

Krevende stil

Han er klar på at det handler mest om å skape tro på at det er mulig og å gjøre det som er riktig. Ikke minst bakover. Han legger ikke skjul på at han har lagt opp til en krevende spillestil hvor det skal tettes bakover og at alle spillerne skal jage ball over hele banen.

Lillestrøm ble slitne mot slutten.

— Jeg vil vel ikke si at laget var dårlig trent da jeg tok over. Men vi har lagt opp til en stil som krever innsats hele veien, sier Erlandsen.

Som fotballtrenere flest snakker han selvfølgelig om å ta en kamp av gangen. Neste kamp for Lillestrøm blir borte mot Brann om to uker. På grunn av landskamppausen får han litt tid til å finjustere defensiv kynisme frem mot den kampen.

Nye helter

Dersom Arne Erlandsen skal få betegnelsen legende på Åråsen, er de to målscorerne spillere ikke har hatt for vane å stjele overskrifter. I går fikk Kanarifansen to nye helter.

Den ene, Sheriff Sanyan, var til og med erstatter for midtstopperkjempen Frode Kippe som ble utvist i forrige kamp og måtte stå over.

Det endte med scoring og flere inngripen i forsvaret som gikk den gule kontingenten på Nadderud til å elske 20-åringen fra Oslo som spilte sin første kamp fra start for LSK.

Scoringen kom i første omgang og var av det mer kuriøse slaget. Sinyan, lurte et Stabæk-forsvar på vei ut da en ball kom dalende ned. På underlig hvis traff ballen foten som gikk i en lang, høy bue og over en utmanøvrert Mande Sayouba i Stabæk-målet.

Flaks kunne det se ut som. Det var ikke målscoreren selv enig i.

— Jeg prøvde å score fordi jeg så keeperen sto litt langt ute, fortalte han med et glis etter kampen. Han gjorde en solid jobb som Kippe-erstatter, men frykter at benken kan bli neste for ham.

— Akkurat det er det treneren som bestemmer, sier han.

Stabæk var for sent ute

Gary Martin la på tidlig i andre omgang til 2–0 for Lillestrøm. Det målet ble feiret av Kanarifansen som om de hadde vunnet Champions League. Ellevilt i borteseksjonen noen minutter.

Stabæk hadde sine muligheter og i det 84. minutt hadde de en ball inne etter hjørnespark, men det ble avblåst etter vel brutal oppførsel i feltet av Morten Skjønsberg.

Til slutt kom Stabæk-målet. På overtid. Da var det for sent.

— Det var en fortjent seier til Lillestrøm. Vi var litt uheldige, men vi var heller ikke gode nok, sa Stabæk-trener Toni Ordinas etter kampen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: Den ene gjesten er på bærtur, den andre fikk et ublidt møte med en illsint trener: