Viljar Helland Vevatne (20) ble enig med Brann om en toårskontrakt torsdag, gjeldende fra 1. januar 2016.

Fredag morgen dro han tilbake til Rogaland, for igjen å slutte seg til Bryne-laget. Slik situasjonen ser ut nå, er det der han skal spille høstsesongen — til kontrakten hans går ut. For Brann virker det uaktuelt å gå med på Brynes overgangskrav, og jærbuene har ikke villet fire på dem.

Men Vevatne kommer til Bergen til slutt. Og han gleder seg. Til å være i en av Norges største klubber, til å spille foran et av landets mest intense publikum.

- Vi vil veldig gjerne beholde Viljar ut sesongen, sier Bryne-trener Gaute Larsen. Her poserer Viljar Vevatne etter at overgangen til Brann ble bekreftet. Foto: Ørjan Deisz

Han er klar for å tåle trykket rundt Brann.— Det er noe som trigger meg. Absolutt, sier Vevatne.

Som fortsetter:

— Det er veldig fint at så mange bryr seg om Brann, at det er så stort engasjement. Det er kanskje noe av det mest spennende med dette.

Nilsen fikk veldig godt inntrykk

Lars Arne Nilsen synes det var «veldig kjekt» at Brann og Vevatne ble enige. Etter fredagens Brann-trening snakket han om nysigneringen, som han og assistenttrenerne hentet på Flesland dagen før.

— Vi hadde oss en prat med ham. Jeg likte gutten. Det er viktig at hele trenerteamet ser ham i øynene og ser om det gløder. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av ham som type. Som spiller har jeg personlig ikke sett ham så veldig mye, men han kan spille i mange posisjoner og det trenger vi. Vi skulle gjerne hatt ham med en gang, sier Nilsen.

Som – med glimt i øyet – legger til:

— Så får jeg håpe jeg får lov å jobbe med ham. Det vet man jo ikke.

Nilsen har bare kontrakt med Brann ut sesongen, altså går den ut før Vevatnes trer i kraft.

Spesiell situasjon

Rett etter at Vevatne hadde signert kontraktspapirene i Branns administrasjonslokaler, satt sportssjef Rune Soltvedt og skrøt av Vevatnes holdninger, og hvordan de passet perfekt i Lars Arne Nilsens «nye» Brann.

— Jeg er veldig glad i å trene og vil hele tiden bli bedre. Jeg tror Brann er en bra plass for det, sier Vevatne.

Han har hatt en nær sammenhengende fotballopptur det siste halvannet året. Sakte, men sikkert ble klubber interessert i det han foretok seg langs sidelinjen i Bryne.

— Etter at jeg spilte meg til fast plass på laget, har det gått veldig bra. Jeg hørte etter hvert at flere klubber fulgte med meg, men kan ikke sette en dato for når jeg hørte at Brann var interessert.

På 15 kamper for Bryne i år, har han scoret tre mål. Det har vært viktige bidrag til at laget har den siste kvalifisernigsplassen nå, to poeng bak Brann på 4. plass.

— Kamper du spiller for Bryne i høst, kan få betydning for hvilken divisjon Brann er i neste år?

— Ja, det kan det jo. Jeg har ikke tenkt så mye på det, for å være ærlig. Jeg vil uansett yte mitt beste der jeg er, sier Vevatne.

Følte seg snytt etter Brann-tap

Han har vært med å tape for Brann både i serie og cup denne sesongen. Spesielt seriekampen, der Brann sto imot et ekstremt press og vant 1-0, husker han godt.

— Vi følte oss litt snytt etter den, det skal jeg ærlig innrømme. Keeperen (Kenneth Udjus) hadde en ganske god kamp...

— Var det spesielt å møte Brann, før alt overgangssnakket?

— Nei, jeg forberedte meg på akkurat samme måte for å møte dem som andre lag.

Bryne møter opprykkskonkurrent Sandnes Ulf borte på søndag, mens Branns neste kamp er borte mot Follo tirsdag.