STAVANGER (Aftenbladet): Brynes Viljar Vevatne (20) signerte torsdag en førkontrakt med Brann som binder han til klubben fra nyttår og ut 2017. — Det var veldig gøy at vi ble enige. Dette blir spennende og jeg gleder meg. Brann er en av de største klubbene i Norge, sier Viljar Vevatne til Bergens Tidende.

Klubbene er foreløpig ikke blitt enige om en overgang for Vevatne nå. Dermed spiller han, slik det ligger an nå, for Bryne ut sesongen.

MISTER SPILLER: Bryne-trener Gaute Larsen. Foto: Lars Idar Waage

— Vi vil veldig gjerne beholde Viljar ut sesongen. Samtidig er det slik at vi skal ha motiverte spillere som vil spille for Bryne. Jeg må ta en prat med Viljar og finne ut om han er motivert for videre spill i Bryne, eller om han har hodet et annet sted. Dette er også et økonomisk spørsmål, sier Bryne-trener Gaute Larsen.Larsen understreker at Vevatne gjennom hans tid i Bryne alltid har opptrådt profesjonelt, og han anser Vevatne som en som kan utgjøre forskjellen mellom at Bryne havner på kvalifiseringsplass og en 8.-9. plass - noe som utgjør en vesentlig forskjell i inntekter for Bryne.

— Dette er en forhandlingssak. Vi må vurdere et eventuelt bud opp mot det sportslige utbytte av å ha Viljar her, sier Larsen.

LES MER: Vevatne: - Dette blir spennende.

Leter etter spillere

Uavhengig av hva som skjer med Viljar Vevatne kommer Bryne trolig til å hente inn én ny spiller i sommer

Mister Bryne Vevatne allerede nå, kan klubben komme til å hente to spillere i dette overgangsvinduet. Etter at godt betalte Adnan Causevic også forsvant, skal Bryne ha råd til to nye mann på lønningslisten.

Bryne har i sommer mistet Tord Salte Johnsen (Lyon), nevnte Causevic (Vard), Andreas Breimyr (Crystal Palace) og Fredrik Vinningland (militæret). Vinningland er erstattet med Jonas Høidahl (Frøyland). I tillegg har Bryne hentet Sondre Nordheim fra Viking.

— Vi har en ok tropp, men merker at vi har mistet fire spillere. Vi følger med i markedet og får mange henvendelser fra agenter og spillere som har lyst til å spille for Bryne. Vi ser på alternativer, men det skal være både rett spillertype, og det skal være økonomisk forsvarlig for oss. Det er hovedsakelig offensive spillere vi ser etter, sier Larsen.

— Bryne er spennende

Klubben har allerede vært i kontakt med Vidar-spiller Mads Bøgild, og invitert ham over på prøvespill neste uke.

— Det blir spennende, sier Bøgild selv.

27-åringen har vært en av Vidars beste spillere etter overgangen fra Fløy i fjor høst. I vinter var han høyaktuell for en overgang til Sandnes Ulf, men etter mye frem og tilbake valgte Bøgild å spille vårsesongen på Lassa.

Med sine syv scoringer har han vært en av de viktigste bidragsyterne til at Vidar ligger på fjerdeplass i 2. divisjon, avdeling 3. — Bøgild er en spiller vi har sett på, og som vi har fått gode rapporter på. Vi har lyst til å se nærmere på han. Det er absolutt en spiller som kan være aktuell for Bryne, sier Gaute Larsen.