LIVERPOOL — BOURNEMOUTH 1-0

Christian Benteke scoret sitt første Liverpool-mål med en heading etter et smart cornertrekk, men scoringen burde vært annullert for offside. Klubben vant sesongens første kamp på Anfield 1-0 mot Bournemouth.

Brendan Rodgers lot spillerne trene på Anfield fredag slik at nykommerne i klubben skulle bli vant med stadion. Det ble tydeligvis Benteke.

Halvveis ut i første omgang slo Jordan Henderson en corner ut til Nathaniel Clyne utenfor 16-meteren. Backen sendte ballen ut igjen til Henderson, som slo et perfekt innlegg til Benteke. Belgieren stanget inn 1-0. – En god debut for meg selv, men det viktigste er målet. En annen viktig ting er det rene buret vårt, sa Benteke.

Offside?

Scoringen skulle muligens vært annullert for offside. En offsideplassert Phillipe Coutinho gikk etter ballen, men bommet og den havnet på hodet til Benteke.

– Det nye offsideregelen er en gråsone. Under de nye reglene er det klart offside. Vår keeper ble påvirket av spilleren foran Benteke, sa Bournemouth-manager Eddie Howe.

Bournemouth fikk på sin side et mål underkjent for armbruk på Dejan Lovren. Tommy Elphick hadde armene oppe på Lovren, men annulleringen virket noe tvilsom.

– Det er svært frustrerende. Vi var inne i kampen, de store avgjørelsene gikk imot oss. Først var det målet til Tommy. Hvis det er et frispark vil vi se frispark hver gang det er corner, sa Howe.

Ellers i første omgang hadde gjestene lite å by. Liverpool hadde mest ball, men kom ikke til de store sjansene.

Bournemouth presset

I annen omgang måtte Henderson tidlig ut. Hjemmelaget falt litt etter byttet. Bournemouth var farlig frampå og jaktet utligning. Blant annet hadde Mattie Ritchie et skudd i stolpen. Nykommeren i Premier League økte presset mot Liverpool, men manglet det lille ekstra foran mål for å slå tilbake.

– Jeg er veldig stolt over prestasjonen og spillerne. Vi kan ikke slå avgjørelsene og de to store kostet oss ett poeng. Det er utilgivelig, sa Howe.

På overtid var Benteke nære ved å punktere kampen. Den tidligere Aston Villa-spilleren traff tverrliggeren fra seks meter.

Joshua King spilte en drøy time for Bournemouth. Landslagsspissen klarte ikke å skape altfor mye mot Liverpool-forsvaret.