LIVERPOOL — BOURNEMOUTH 1-0

ANFIELD (aftenposten.no): Å stå med full pott etter to spillemessig moderate kamper er et styrketegn. I kveld hadde de også noen avgjørende marginer med seg.

Bournemouths annullerte scoring tidlig i kampen er av typen noen dommere blåser på, andre ikke. Hvis det var en straffbar forseelse betyr det at det hadde vært blåst straffespark hvis det var motsatt vei, altså utført av forsvarer. Det nekter jeg å tro at det hadde blitt.

1-0 målet er derimot udiskutabelt. Det burde aldri vært godkjent. Sånn sett har gjestene all grunn til å føle seg snytt.

Fotballekspert Lars Tjærnås er på plass i England for å dekke Premier League.

Er det mulig å konkludere med noe som helst etter de to første kampene til Liverpool?

Noen tendenser ser vi:

• Midtforsvaret ser sikrere ut enn i hele sesongen i fjor. Det skyldes aller mest at Dejan Lovren ligner på den spilleren han egentlig er, det vil si var før han ble en slags mistilpasset fremmed fugl i den første sesongen i Liverpool.

• Nathaniel Clyne er en klar oppgradering av høyrebacken. Stor fart, greier seg alene mot ballfører i de fleste situasjoner og er også klok nok til å sjelden selge seg unødvendig.

• James Milner og Jordan Henderson høres ut som et par dypt på midtbanen som i verste fall kan være to udresserte bikkjer som kan forsvinne over alle hauger. Virkeligheten er noe mer betryggende. Særlig mot Stoke da det var nødvendig å tette rom for å beskytte ledelsen var de i stand til å gjøre det. Rommene åpnet seg betenkelig mye mer da Henderson ble erstattet med Emre Can.

• Joe Gomez spiller langt mer modent og klokere enn alderen tilsier på venstrebacken, selv om han denne kvelden sjelden ble satt på de store utfordringer.

• Coutinho kan skape noe på egen hånd med raske ben og kvikk hjerne.

• Christian Benteke er det han alltid har vært, en spiss som motstandere kommer til å plages av 90 minutter hver uke. Spørsmålet er hvordan de greier å bruke ham til det han ble brukt til da han scoret sitt første mål på Anfield. Gi ham mat fra sidene, og han kommer til å levere. Garantert.

Joshua King og Liverpools Joe Gomez. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic / NTB scanpix

Det negative:

• Kantene gir backene for dårlig hjelp og beskytter dem for lite defensivt. Mot bedre lag betyr det at de gir bort gode muligheter til innlegg, og med minnene fra i fjor, dermed gode scoringsmuligheter.

• Litt for ofte var de faktisk på etterskudd når Bournemouth satte fart på ballen, særlig etter pause, som i det strålende angrepet som endte med at Ritchie dundret ballen i stanga.

• De har fortsatt ikke den dominante keeperen i Mignolet i hvert fall undertegnede er sikker på vil tjene mange poeng i løpet av en sesong.

• Adam Lallana og Jordon Ibe har tilført for lite til laget i starten.

• Fortsatt forsvarer de seg urovekkende svakt i perioder på defensiv dødball.

Men: Å veksle inn middels prestasjoner i gode resultater har sjelden vært dårlig valuta.