TRONDHEIM (adressa.no): — Veldig gode på hjemmebane. Hvasse i angrep. Meget tydelig spillestil.

Det er de tre øverste punktene på lista til Östersund-trener Graham Potter når adressa.no ber ham snakke om RBKs motstander i mesterligakvaliken.

13. juli kommer IFK Norrköping til Lerkendal. 20. juli spilles returmøtet, og med all respekt for Bodø/Glimt, som er første motstander etter ferien: Denne sommeren handler svært mye om en eventuell retur til Mesterligaen. Skjer det, vil det være for første gang siden 2007. ## Opptrådte mer forsiktig

Søndag møtte Rosenborg Östersund i Sverige. Bruttern startet med sitt antatt beste lag, byttet en bråte spillere etter en times spill, og opptrådte som man kan se for seg i Europa på bortebane: Noe mer forsiktig i angrep, og med noen flere folk på rett side av ballen til enhver tid.

Det så ut til å gå bra, helt til hjemmelaget i det 89. minutt utliknet Pål André Hellands scoring fra 1. omgang.

Dermed 1-1, i det som ble en spillemessig jevn kamp.

— Klassisk 4-4-2

Etter kampen snakket adressa.no med Östersunds trener Graham Potter, som har fått klubben opp fra nivå tre til allsvenskan.

Potter og co møter nettopp Norrköping mellom de to kampene mot Rosenborg i juli, og har meget god oversikt over de regjerende svenske mesterne. Lagene møttes også i cupen tidlig i vår, i en kamp Norrköping vant 4-0. — Når man vinner serien, sier det seg selv at laget er bra, innleder Potter på spørsmål om nettopp styrkeforholdet mellom RBK og Norrköping.

— Et klassisk 4-4-2-lag, godt organisert og har sin styrke i angrepsspillet. De har også vært svært vanskelig å bryte ned på hjemmebane. Jeg liker måten de spiller på. De har en veldig tydelig idé, sier han.

Farlige angrepsspillere

I fjor var særlig angrepsduoen Erik Nyman og Emir Kujovic giftige, hvor Kujovic ble toppscorer i serien til slutt.

Han var også med i den svenske EM-troppen.

Offensive backer som dobler på kant er også en del av filosofien, og midtbaneduoen Daniel Sjölund og Alexander Fransson får sin del av æren for det allsvenske gullet i fjor.

Samtidig er det mange spørsmålstegn i Norrköping-leiren før møtene med nettopp RBK. Nevnte Fransson er borte – solgt til Basel. Suksesstrener Janne Andersson har overtatt for Erik Hamrén som svensk landslagssjef, og er erstattet av lovende, men samtidig unge Jens Gustafsson.

Keeper David Mitov Nilsson er viktig – men han har vært skadet hele sesongen. Førstekeeper er derfor 19-årige Andreas Vaikla, og klubben er nok på keeperjakt i sommer.

Videre er også Islands EM-innbytter Arnor Traustason nylig solgt til Rapid Wien.

Tør ikke spå

— Det er noen utskiftinger, men ideene om hvordan Norrköping skal spille har ikke endret seg så mye, tror imidlertid Potter.

- Hvem går videre?

— Nei, det tør jeg ikke spå. Alt jeg kan si er at jeg også vet hvor gode Rosenborg er. Vi merket jo at det er kvaliteter i den klubben da vi møtte dem søndag. To veldig gode hjemmelag møter hverandre, til det som blir to veldig spennende kamper, svarer Potter.

PS! En bitteliten info til slutt: Norrköping spiller på kunstgress. Det gjør nok hjemmebanefordelen enda større – for begge klubbene.

Hør siste podkast fra Rasmus&Saga. Her diskuteres blant annet Islands bragd, barnefotball og «Bakenga-gate»: