To tredjedeler av Tour de Ski-pallen på kvinnesiden reiser rett til Planica. Både Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng skal gå verdenscupsprint kommende helg.

Det til tross for at landslagsledelsen helst hadde sett at de tok seg en skikkelig friperiode etter kraftanstrengelsen.

– Vi hadde gjerne sett at de tok et annet valg, men Roar (Hjelmeset, trener) og jeg er bare rådgivere i så måte. Vi kan ikke nekte dem å delta hvis de selv er motiverte. Ingen av herrene som deltok i touren reiser til Planica og det er også mange som teller på knappene om de vil gå i Nove Mesto (23. og 24. januar). Vi må se an hvordan de responderer ut i uka, sier landslagssjef Vidar Løfshus til VG.

Les også:

Northug til syden

Petter Northug sa etter fjerdeplassen søndag at han reiser rett til syden, men at han har med seg rulleskiene. Normalt bruker han fire-fem dager før han er i normal trening igjen.

Therese Johaug (27) skal feire Tour de Ski-seieren med noen rolige dager i langrennsparadiset Seiser Alm.

Der er også rolandslaget på treningssamling, og på det laget er Johaugs kjæreste Nils Jakob Hoff.

Johaug skal ikke delta på kommende helgs verdenscuprenn i slovenske Planica. Der er det kun sprint på programmet. Tour de Ski-kongen Martin Johnsrud Sundby skal heller ikke dit, og det skal heller ikke Finn-Hågen Krogh.

Les også:

Aldri bedre

Johaug drar til Seiser Alm dagen etter at hun gikk bedre opp slalåmbakken Alpe Cermis bedre enn noen gang.

— Har du noen gang gått bedre opp bakken?

— Nei, jeg tror faktisk ikke at jeg har gått bedre opp bakken enn i år. Det var mitt beste år der også. Med tanke på tiden så ser du også det. Jeg gikk jo med flagget de siste meterne også, og jeg kunne ha pushet meg enda mer.

Outsider

Johaug blir garantert blant favorittene i neste års Tour de Ski også, men i Touren i Canada i mars regner hun seg selv mer som en outsider.

— Jeg tror Ingvild Flugstad Østberg blir dronningen av touren i Canada. Du har tre sprinter der, du og har heller ikke den siste bakken som mot slutten her. Den Touren i Canada blir helt annerledes, og der må jeg virkelig kjempe for å komme på pallen. Det blir en enda større prestasjonen om jeg klarer å vinne der. Jeg tror nok at Canada-touren blir tøffere enn dette. Jeg blir mer en outsider der.

Les også:

Her er de norske troppene til Planica:

Kvinner: Astrid Jacobsen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Kathrine Harsem, Mari Eide, Kari Vikhagen Gjeitnes.

Menn: Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad, Eivind Bakkene, Anders Gløersen, Andreas Myran Steen, Sondre Turvoll Fossli, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl.

Det skal gås sprint lørdag og lagsprint søndag. (NTB)