Fabio Capello and his wife Laura, unseen, leave their central London home with luggage following his resignation as England manager Thursday Feb. 9, 2012. Fabio Capello quit as England coach on Wednesday just four months before the European Championship, after publicly challenging the Football Association's decision to strip John Terry of the captaincy.(AP Photo/Steve Parsons/PA Wire UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE Foto: Steve Parsons
  • Følg FAs pressekonferanse kl. 12.45 nederst i saken

Det er ingen tvil om hva som er dagens samtaleemne i England.

I går trakk Fabio Capello seg på dagen som landslagssjef for landslaget, og diskusjonen går selvsagt høyt om hvem som nå skal overta.

Det som kan krype og gå i fotballens hjemland ser ut til å ha en mening om saken, og nå har også statsminister David Cameron kommet på banen med sine synspunkter.

— Det er leit at Fabio trekker seg, for han var en god trener. Men jeg synes han tok feil om John Terry-saken. Du kan ikke ha en kaptein som har noe slikt hengende over seg, sier statsministeren, som er i Sverige i dag.

— England trenger en ny trener og en ny kaptein. Jeg håper vi kan komme oss videre og gjøre det beste ut av det til sommeren, sier han om sommerens EM-sluttspill i Ukraina og Polen.

(Artikkelen fortsetter)

Capello går av VIDEO: Capello går av

Den store favoritten til å ta over etter «Don Fabio» er Harry Redknapp.

Tottenham ligger på tredjeplass i Premier League og har hatt en fantastisk opptur etter at Redknapp tok over som manager.

Cameron vil imidlertid ikke blande seg inn i hvem som overtar etter Capello.

-Det vil være en veldig dårlig dag for fotballen om statsministeren skal begynne å velge trener. Men jeg er sikker på at de finner en god kandidat og at vi vil spille bra når den tiden kommer.

Spurs vil slippe Redknapp

Wayne Rooney gikk i går ut på Twitter og sa at han ønsker Redknapp som sjef. Fotballpersonligheter som Gary Lineker og Martin O’Neill mener det samme.

Nå sier klubben fra Nord-London at de ikke vil stå i veien om Redknapp ønsker å si takk for seg på White Hart Lane.

-Harry må selv bestemme om han ønsker å ta jobben eller bli i Tottenham. Jeg er sikker på at han ikke vil være den eneste kandidaten. Det er enda ikke sikkert at han kommer til å få spørsmålet, sier klubbdirektør Sir Keith Mills til BBC Radio 4.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FRI OG ETTERTRAKTET: Harry Redknapp var tiltalt for skatteunndragelse, men ble frikjent av juryen i går.

Kapteinsvalg

I dag klokken 13 holder Det engelske fotballforbundet (FA) pressekonferanse der de skal forklare grunnen til at Fabio Capello i går gikk på dagen fra jobben som engelsk landslagssjef.

Det er kjent at FA og Capello var uenige om John Terry skulle fortsette med det engelske kapteinsbindet.

Chelsea-stopperen er under etterforskning av politiet etter at QPRs Anton Ferdinand skal ha fått rasistiske kommentarer slengt etter seg fra Terry.

Capello sa først at Terry kunne fortsette som kaptein, men FA kom senere frem til det motsatte.

Den avgjørelsen falt i svært dårlig jord hos italieneren.

Følg FAs pressekonferanse om England-jobben her fra 12.45: