SLIGO (rbnett): Molde slo Sligo fortjent 1-0 i Irland onsdag kveld, og tirsdag er det returoppgjør på Aker stadion. Ikke en helt umulig oppgave, mener de irske journalistene.

— For stor respekt

Sligo Weekender bruker ordspill i tittelen: «Rovers must dare to break the mould».

Kommentatoren mener laget ble for feigt på hjemmebane og at laget hadde for stor respekt for Solskjærs menn.

— Dette moldelaget har ikke de skarpskytter-kvalitetene som deres manager hadde som spiller.

Avisa viser til at laget, til å være skandinavisk, ikke var så sterkt fysisk. Ikke det at vi hadde ventet at de skulle ligne sine viking-forfedre, score tre tordnende mål, sette fyr på stadion og hogge seg en sti gjennom Ox Mountains via Ballisodare. Nei - disse fjordelskende nordmennene var egentlig ganske ordinære.

Har aldri snudd

The Irish Times skriver at ingen irske lag har klart å komme tilbake i Europa etter et hjemmetap.

— Det vil kreve en god del mer av dem enn det de var i stand til foran lagets egne supportere, skriver avisa som synes at metaforen «a mountain to climb» ligger oppe i dagen før laget reiser til fjellandet Norge.

— Molde ser slett ikke uslåelig ut, men vi sliter med å se sjøltilliten i Sligo som trengs for å vinne bortekampen.

Chukwu best

Også Sligo Today bruker «A Mountain to Climb» for å beskrive Sligos sjanser i Molde.

— Fjellet er høyere enn Ben Bulben (Sligos flotte 526 meter høye fjell). Sligo må skape historie når de besøker Norge på sin vikingreise neste uke.

Avisa mener å ha sett svakheter i Moldes forsvar, sjøl om de har kjøpt Vegard Forren fra Southampton.

— Anført av tre afrikanske importer til norsk fotball (Chukwu, Coly og Ekpo) flyttet Molde ballen både bedre og raskere enn Sligo - og aller best var matchvinner Daniel Chima Chukwu, mener avisa som finner håp ved å lese den utvida tabellen i Norge.

— Moldes borteform er bedre enn hjemmeformen.

Karnevalstemning

The Score skriver at det var karnevalsstemning på et fullsatt Showgrounds da Sligo for første gang skulle prøve seg i Mesterligaen. Stadion har ikke lov til å slippe inn mer enn 3840 tilskuere med UEFA-reglene.