Sligo Rovers — MFK 0-1

I 26 irske varmegrader fikk Molde en strålende start på den lange veien mot Champions League-gruppespillet. Daniel Chima Chukwu scoret kampens eneste mål etter 42 minutter, og sikret MFK et svært godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Molde kommende uke.

Sligo Rovers presset MFK hardt i sluttminuttene, men de blåhvite forsvarte seg heroisk og nektet hjemmelaget å finne veien til nettmaskene.

Solid Nyland-redning

Med Vegard Forren tilbake i førsteelleveren, leverte Molde en brukbar 1. omgang mot irske Sligo Rovers. Det tok ikke mer enn fem minutter før Aliou Coly viste at han er ivrig på å etablere seg i førstelleveren. Coly, som startet forrige seriekamp mot Viking, snappet opp ballen fra en Sligo-forsvarer og satte fart mot mål. Senegaleseren kom i god posisjon, men ble taklet før han fikk avsluttet.

MFK skapte ikke all verden det neste kvarteret, men ble heller ikke satt på de største prøvelsene. Hjemmelagets første skikkelige sjanse kom etter 24 minutter. En Sligo-spiller fikk godt treff fra distanse og ballen hadde retning mot innsiden av stolpen. Ørjan Håskjold Nyland var imidlertid hurtig nede og slo ballen vekk.

Nesten for Berget

Tre minutter senere var Daniel Chima Chukwu farlig frempå. Han driblet vekk tre spillere på imponerende vis, men avslutningen sto ikke helt i stil og gikk over tverrliggeren. Etter 28 minutter var det Aliou Coly sin tur igjen. Angriperen rundet to spillere og kom alene med keeper, men han klarte ikke å treffe mellom stengene.

Mot slutten av omgangen begynte hjemmelagets spillere å se slitne ut, og dette ga MFK flere muligheter. 38 minutter var det spilt da Chima snappet opp ballen og driblet seg fri inne i 16-meteren. Han sendte deretter ballen til Jo Inge Berget, som var i ypperlig posisjon cirka ved straffemerket. Berget fikk en enorm mulighet til å ordne ledelse, men heller ikke han klarte å overliste keeper Gary Rogers.

Klassescoring av Chima

Etter flere gode muligheter, løsnet det omsider for Molde da det var spilt 42 minutter. Ballen ble slått langt opp fra MFK-forsvaret og en Sligo-forsvarer forsøkte å klarere ved hjelp av et slags brassespark. Han mislyktes i forsøktet, og i stedet dukket Chima opp. Han fikk to forsvarere på seg, men brukte muskler, rundet disse og satte ballen vakkert i lengste hjørne.

Resultatet sto seg til pause, og etter hvilen fortsette MFK å gjøre det vanskelig for hjemmelaget. Etter 63 minutter fikk stopper Jonna Toivio en ypperlig mulighet til å score etter et hjørnespark. Avslutningen fra finnen ble imidlertid reddet på streken.

Livsfarlig balltap

Etter 67 minutter kunne Moldes ledelse fort blitt utliknet. Hjemmelaget hadde jobbet seg til et lite initiativ i kampen, og trykket på foran 16-meteren til de blåhvite. MFK fikk imidlertid kontroll over situasjonen, men i stedet for å klarere ballen, forsøkte innbytter Agnaldo seg på en dribling. Det gikk ikke bra. Hjemmelaget snappet opp ballen og fikk avsluttet, like utenfor stolpen til Ørjan Håskjold Nyland, som ble rasende på medspilleren for det farlige balltapet.

I andre halvdel av 2. omgang etablerte Sligo et solid press mot MFK. Med et oppildnet hjemmepublikum i ryggen kom de på flere overganger, men Vegard Forren, Joona Toivio, Ørjan Håskjold Nyland og de andre forsvarte ledelsen med nebb og klør.

Godt utgangspunkt

Borteseieren mot Sligo Rovers gir MFK et glitrende utgangspunkt foran returkampen neste uke. Seier mot Sligo over to kamper gir adgang til 3. kvalifiseringsrunde til Champions League. Kommer de seg videre herfra, er det play-off som skiller MFK og gruppespillet i Champions League.