STRØMSGODSET — BRANN 2-0:

Etter mål av Lars Christopher Vilsvik og Ola Kamara er hjemmelaget på andreplass – ett poeng bak Molde og ett foran Rosenborg. Og i de to neste hjemmekampene på Marienlyst, venter nettopp Molde og Rosenborg.

Sjanse-bonanza

Det handlet nemlig om gull for hjemmelaget på Marienlyst i kveld. For Brann var det første sjanse til å revansjere den flaue cupinnsatsen mot Hødd, men fra start var det bare ett lag på banen.

Brann lå lavt og Strømsgodset fikk styre som de ville. Det tok heller ikke lang tid før sjansene kom. Først la Vilsvik flott inn fra høyre. Abdisalam Ibrahim kom foran keeper, men headet like utenfor. Så slo Vilsvik inn igjen, og nok en gang traff innlegget Ibrahim. Han la ballen tilbake Keita som skjøt hardt like utenfor.

Etter 19 minutter sto stanga i veien. Keita raidet opp et nytt angrep og spilte fri Øyvind Storflor langs høyrekanten. Han slo hardt inn foran mål, der møtte Peter Kovacs på første stolpe. Ballen gikk forbi keeper Piotr Leciejewski, i stanga og utenfor.

To minutter senere var nok en gang høyresida til Strømsgodset på ferde. Vilsvik slo inn til Anders Konradsen som bredsidet ballen like over fra god posisjon. Første omgang var ikke halvspilt en gang – og Strømsgodset hadde hatt fire kjempesjanser, mens Brann knapt hadde vært innenfor Strømsgodsets 16-meterfelt.

To store til Brann

Konradsen skjøt igjen – denne gang fra 16-meterstreken – via et Brann-ben og like utenfor. Men så, ut av det blå, smalt det fra de røde. Kristoffer Larsen vendte opp utenfor Brann-feltet og skjøt, knallhardt, i tverrliggeren.

Peter Kovacs fikk en stor sjanse, etter at Leciejewski ikke klarte å holde et SIF-innlegg, men skjøt rett i et Brann-ben. Og på den påfølgende corneren spilte Brann seg til en kjempesjanse. Eirik Huseklepp, Fredrik Nordkvelle og Larsen kombinerte fint og sistnevnte spilte fri Birkir Sævarsson på bakerste stolpe. Alene med keeper skjøt islendingen høyt over.

Kovacs headet et flott innlegg fra Storflor over fra god posisjon, og Ibrahim skjøt høyt over etter bra spill av hjemmelaget. Men nærmere kom aldri vertene før pause, og selv om de hadde dominert stort og tidvis spilt ut gjestene, var det Brann som kanskje hadde hatt de to største målsjansene.

Ojo i stanga

Andre omgang startet med en Brann-sjanse. Huseklepp skjøt over fra kloss hold. Så var det Kim Ojos tur. Fra langt hold klinte han til på volley, i stanga og utenfor. Men selv om det var Brann som hadde de første sjansene, fortsatte Strømsgodset å dominere. Brann ble spilt lavere og lavere, og etter 54 minutters spill slo Jarl André Storbæk en lang ball opp mot Peter Kovacs. Ungareren gikk i bakken i duell med Sævarsson, og dommer Svein Oddvar Moen blåste straffe. Den satte Vilsvik sikkert i mål – over keeper Leciejewski.

Så kom dagens foreløpig beste angrep – og dagens store miss! Vilsvik og Storflor kombinerte lekkert langs høyrekanten, Storflor fosset ned mot høyrekanten og ble spilt gjennom av Ibrahim. Trønderen la flott over mot Kovacs som fra kloss hold, på bakerste stolpe, headet utenfor!

Hjemmelaget fortsatte å dominere. Keita driblet seg gjennom Brann-forsvaret og skjøt fra 10-12 meters hold, men keeper Leciejewki reddet. Et par minutter senere fikk Keita en sjanse til. Nok en gang reddet Leciejewski.

Perlemål

Etter 73 minutters spill tok vertene ledelsen 2-0. Og for et mål det var! Stefan Johansen slo en herlig crossball til Vilsvik som prøvde å slå inn på første touch. Innlegget traff en Brann-spiller, men kom tilbake til Vilsvik. Han nærmest skjøt et innlegg knallhardt, foran mål, og der kastet Ola Kamara fram foten og scoret via tverrliggeren. Vakkert utført!

Brann kunne fort hatt en redusering like etterpå. Vilsvik skled og Bentley kom alene med Adam Larsen Kwarasey. Han skjøt hardt mot hjørnet, men Larsen Kwarasey vartet opp med en glimrende redning.

Det skulle bli flere flotte SIF-angrep. Først la Øyvind Storflor et perfekt innlegg til Peter Kovacs. Spissen skjøt på hel volley fra seks-syv meters hold, men en god Leciejewski reddet. Så spilte Anders Konradsen og Razak Nuhu vegg gjennom Brann-forsvaret, Konradsen kom alene med Leciejewski, men klarte ikke å stokke beina og avslutningen gikk til slutt utenfor. Dermed endte det 2-0 på Marienlyst.