Oliver Kahn gjorde jobben umulig for USA, og skal ha mye av æren for at det endte godt for tyskerne.

— Kahn gjorde en strålende kamp i dag, og hjalp oss videre i VM, sa målscorer Michael Ballack, og fikk støtte av USAs keeper Brad Friedel.

— Vi hadde våre sjanser, men banens beste spiller hindret oss. Oliver Kahn sto fantastisk, sa han.

Michael Ballack gjorde også jobben sin mot USA, og scoret kampens eneste mål med hodet etter 39 minutter. Det var tyskerens andre mål i turneringen.

Snytt for straffe

Like etter kunne også VMs toppscorer Miroslav Klose doblet ledelsen, men headingen traff stolpen.

Men selv om Tyskland hadde sine sjanser, var USA en stor trussel i innledningen. Amerikanerne gikk offensivt til verks mot Tyskland, og skapte målsjanser på løpende bånd. De amerikanske spillerne virket heltente, og viste ingen respekt for favorittene. Landon Donovan var blant dem som spilte en meget god kamp, og han burde også scoret ved flere anledninger i 1. omgang. Men begge ganger vartet Oliver Kahn opp med redninger i verdensklasse.

Fire minutter etter hvilen ble VM rammet av nok en dommertabbe. Torstein Frings handset tydelig på et skudd fra Gregg Berhalter, og USA skulle hatt straffespark. Dommeren valgte i stedet å dømme frispark til Tyskland for angrep på keeper.

Ikke helt fornøyd

Eddie Lewis hadde også sine målsjanser, men ble nektet scoring av Oliver Kahn på sine gode forsøk. På slutten av kampen presset amerikanerne på for å få en utligning, men Tyskland forsvarte seg godt. USA maktet aldri å overliste kampens store spiller, Oliver Kahn.

— Jeg er glad for at vi er i semifinalen, men jeg er ikke hundre prosent fornøyd med at vi startet kampen så dårlig, sa Tyskland-trener Rudi Völler.

Tyskland reiste til VM med et ungt lag, og ble spådd en exit allerede i gruppespillet. Nå har de bevist at de kan også med uerfarne spillere, og onsdag får de sjansen til å sikre en plass i finalen. Tyskland møter vinneren av lørdagens kvartfinale mellom Spania og Sør-Korea i semifinalen.