22 av spillerne i Senegals VM-tropp spiller for franske klubber, og etter at afrikanerne tok seg til kvartfinalen i VM har laget fått merkelappen "Frankrike B". Det faller midtbanespilleren Khalilou Fadiga tungt for bryster, melder fifaworldcup.com.

— Vi er ikke "Frankrike B". Vi er "Senegal A". Vi respekterer Frankrike og det franske folk, men først og fremst er vi Senegal. Og vi er nummer én i Afrika, sier Auxerre-spilleren kvelden før VM-debutantene fra Senegal møter Tyrkia i kvartfinalen.

— Frankrike har ikke noe med det å gjøre, slår han fast overfor de offisielle VM-sidene.

Verden fikk øynene opp for Senegals ballkunstnere da de vant 1-0 over nettopp Frankrike i åpningskampen, og med uavgjort både mot Danmark og Uruguay endte de opp som nummer to i gruppa. I åttedelsfinalen slo de Sverige etter scoring i ekstraomgangene.

Khalilou Fadiga sonet karantene både i den avsluttende gruppekampen mot Uruguay og i åttedelsfinalen mot Sverige, men mot Tyrkia i morgen er han ventet å være tilbake.

— Vi forbereder oss på samme måte som vi gjorde mot Frankrike, Danmark, Uruguay og Sverige. Det er ikke noen hemmelige triks involvert. Vi vil bare være sikre på at vi ikke ydmyker oss selv mot Tyrkia, sier Khalilou Fadiga.

Vi følger kvartfinalen mellom Senegal og Tyrkia direkte fra 13.30 lørdag. Vinneren møter Brasil i semifinalen.

SENEGAL - TYRKIA DIREKTE