Sverre Lunde Pedersen (21) sier at løperne på landslaget foreløpig ikke har merket noe til at forbundet mangler fem millioner.

— Vi har fått gjort alt vi skal, men det er klart vi må ha inn penger. Vi risikerer vel kanskje å måtte reise med en redusert tropp til verdenscupstarten i Japan og i Korea, sier han.

- Hva om dere må betale egenandeler for å reise ut?

— Det er selvfølgelig en mulighet for at det kan skje, men det må vi jo prøve å unngå. Vi må bare sørge for å gå fort nok i de første verdenscupene, så kommer det kanskje penger til jul likevel, tror osingen.

Gjort alt som planlagt

Landslagstrener Sondre Skarli sier til BT at løperne har fått gjort sesongforberedelsene som planlagt til nå.

— Vi har fått gjort alt vi skal, og prøver ikke å bekymre oss. Men så klart; før eller siden vil det sette en begrensning for oss. Vi håper selvsagt å få inn penger så fort som mulig. Inntil videre har vi fokus på det vi kan gjøre noe med, og det er å trene og bli bedre skøyteløpere, sier han.

Landslaget trener nå på innendørsisen i Stavanger, der de blir frem til neste helgs sesongåpning.

— Vi har klart oss bra med de midlene som har vært tilgjengelig til nå. Vi har hatt mange samlinger i Norge og spart mye penger på det, sier Skarli.

Dropper høydetrening

28-åringen, som har overtatt som landslagstrener etter Jarle Pedersen, sier at alt som har vært gjort hittil har vært etter planen, og at landslaget så langt ikke har latt seg styre av pengemangel.

Før OL i fjor hadde landslaget mange høydesamlinger. Slik har det ikke vært i år.

— Det er et bevisst valg vi har gjort. Året etter OL er det naturlig å være mer i Norge. Det gir mindre reisebelastning på utøverne og gjør at vi kan være tettere på Olympiatoppen, forklarer Skarli.

Løperne har i sommer vært 14 dager på is i Vikingskipet og en uke i Inzell. I høst har de vært ti dager på is i nederlandske Heerenveen. Nå blir det ti dager i Stavanger, etterfulgt av en ny isperiode i Vikingskipet frem til norgescup-åpningen om to uker.

Bøkko i fremgang

— Treningsmessig har vi fått gjort alt som står på planen. Det er et opplegg som ikke har vært dyrt, men godt, sier Skarli.

— Det er mange som har gått fort, legger han til, og nevner spesielt Sverre Lunde Pedersen, Håvard Lorentzen og Ida Njåtun.

Håvard Bøkko sliter fortsatt med en kneskade, men er i følge Skarli i jevn og fin fremgang.

— Vi vil matche ham forsiktig, og det kan godt hende han må stå over de første verdenscupene for å være på den sikre siden, sier han.