— Jeg sier at bronsen er god som gull når situasjonen ble som den ble. Og vi skal være ydmyke og vi skal holde bakkekontakten. Den som fnyser av en bronsemedalje i et OL når nivået er så tøft og det er så tett som det er, bør skamme seg, sier suksesstreneren til Adresseavisen.

  • **LES OGSÅ:

(pluss)** LES OGSÅ:

Sjanseløs motstander

Han var stolt av måten spillerne gjennomførte bronsekampen på. Norge sto på til siste slutt og vant suverent med ti mål, 36-26. Akkurat som da lagene møttes i VM-finalen i desember, var det aldri tvil hvem om var best.

— Spillerne, spillergruppa og lederteamet rundt lagt har gjort en kjempejobb. Jeg er stolt av måten vi reiser på etter tapet mot Russland. Men jeg visste da vi gikk ut av hallen etter semifinalen, at er det noe lag som kan reise seg, så er et dette laget, sier Hergeirsson.

LES OGSÅ:

Var vanskelig å smile

Emilie Hegh Arntzen drømte om gull, men får med seg bronse hjem til Byåsen og Trondheim.

— Det var vanskelig å smile en periode etter semifinalen, men det er veldig deilig at vi klarer å mobilisere og ta en bronse. Herregud, vi har OL-medalje, det er dritgøy, smiler hun.

Med tre scoringer mot Nederland fikk hun vist litt av det som bor i henne også.

— Jeg føler at jeg har vokst på seniorhåndball i OL. Jeg har fått en del sjanser og har tatt dem ok. Jeg har blitt en bedre håndballspiller, og det skal jeg ta med meg til Byåsen, sier 22-åringen.