Norges Fotballforbunds (NFF) anmodning om å la Tom Henning Øvrebø uttale seg fredag førte ikke frem.

Den utskjelte norske dommeren ønsker selv å snakke med pressen om dramaet på Stamford Brigde onsdag kveld, men får fortsatt munnkurv av Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Les også:

NFF har i dag vært i kontakt med UEFA vedrørende videre håndtering av hendelsene i semifinalen i Champions League mellom Chelsea og Barcelona.

- Saken er nå til vurdering i UEFA, og UEFA har anmodet Øvrebø om ikke å uttale seg til media om egne avgjørelser, eller omstendigheter rundt kampen, inntil UEFA har foretatt sin vurdering av forholdene. Øvrebø vil derfor ikke uttale seg til media inntil videre , sier informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund.

Bildeserie:

NFF vet ikke når UEFA er ferdig med sin vurdering, og må henvise til UEFA for mer informasjon om videre saksgang.

Dommersjef Rune Pedersen ber om ro rundt sin kollega Øvrebø.

- UEFA har gitt ny beskjed om at Tom Henning ikke får uttale seg før de har ferdigbehandlet saken. Vi vet ikke når det skjer, men det blir nok til uken. Derfor får ingen snakke med Tom Henning i løpet av helgen , sier han til Aftenposten.no.

Les også:

Den psykologutdannede dommeren har hatt for vane å prate med pressen etter både oppturer og nedturer, men nå har det europeiske fotballforbundet UEFA satt en stopper for det.

– På grunn av omstendighetene etter kamp har UEFA bedt oss om å ikke uttale oss til pressen , skriver Tom Henning Øvrebø i en sms til Aftenposten.no

Øvrebø er i hardt vær etter semifinalen i Champions League, der Barcelona gikk videre på bekostning av hjemmelaget Chelsea. Det kokte over for flere av spillerne etter kampen, da de mente den norske kamplederen snøt dem for flere straffespark.