På krykker: Sommeren er kommet til Bergen, mens men lagkameratene koser seg på gresset, må Heggland trene styrke inne på Stadion. Foto: Kim Bøyum

BRANN STADION (bt.no): Det var i lokalderbyet mot Åsane det gikk galt for den unge Brann-forsvareren. Han ble liggende på gresset etter en duell, og det viste seg å være en meniskskade. For en tid tilbake ble Heggland operert på Haraldsplass, og nå hopper 19-åringen rundt på Stadion på krykker.

Først ble det meldt om at han er ute i tre måneder, men nå har legene sagt at Heggland vil være ute i fire til seks måneder fra skaden oppsto (7. juni). Det betyr at resten av sesongen etter all sannsynlighet ryker.

— Jeg håper at jeg kan rekke noen kamper på høsten, men vi får se. Jeg skal bruke tiden godt og trene det jeg kan, sier Heggland.

Først må han gå seks uker på krykker, før han kan gjøre noe som helst med beinet.

— Aldri har jeg hatt en så langvarig skade, men jeg hadde litt skader i vinter også. Det har vært et litt kjipt år med mange skader, sier osingen.

— Det var ikke så vondt akkurat da det skjedde, men da jeg skulle gå på foten, hadde jeg ikke sjanse. Dagen etter skjønte jeg at dette var noe mer enn en smell.

Samtidig er han klar på at ikke vil la seg knekke av motgangen.

— Jeg skal komme meg gjennom dette. Det er en del av gamet, fastslår han.

Bortsett fra Heggland og Kasper Skaanes har Brann-trener Lars Arne Nilsen trolig alle spillerne tilgjengelige til kampen mot Kristiansund mandag. Piotr Leciejewski (fingerbrudd) og Fredrik Pallesen Knudsen (hjernerystelse) er i ferd med å bli klare igjen.