Hønefoss (BT): Branns forsvar mot Hønefoss kan få nesten hvem som helst til å føle seg gammel. Jonas Grønner (21) var sjefen i midten, flankert av Fredrik Knudsen (18) og Fredrik Heggland (19).

Fredrik Heggland debuterte for Brann og fikk skryt etter kampen. Foto: Digitalsport

Sistnevnte kommer fra Os, og hadde aldri tidligere spilt en A-lagskamp. Den første sjansen, tok han godt vare på.— Heggland gjorde det veldig bra. Han fikk vite på formiddagen at han skulle spille, så han hadde forventet å starte på benken, sier trener Rikard Norling.

Heggland selv bekrefter at den gode beskjeden kom sent. Egentlig var Azar Karadas tiltenkt en startplass. Etterpå var det ingen grunn til å angre på at det ble Heggland.

— Akkurat nå er jeg skuffet over at vi ikke vant, men det var kjekt å slippe til, sier spilleren.

Han var ingen mann av altfor store ord etterpå. Det var fint å spille, han var ikke nervøs, han synes han klarte seg ganske bra. Svarene var presise og kortfattede. Nå er målet hans å bli en del av Brann-laget på jevnlig basis.

— Det har jeg selvfølgelig lyst til allerede i år. Så fort som mulig, sier Heggland.

Norling trakk ham frem allerede i fjor, da Heggland var Brann 2-mann og intet annet. Han var en kommende storspiller, mente Norling.

— Jeg synes han gjorde en god innsats. Jeg kan ikke kreve så mye mer. Han var bra i duellspillet og stabil i pasningsspillet, sier Norling etter Hønefoss-kampen.

Også en annen spiller fikk sin Brann-debut tirsdag. Den raske angriperen Oliver Rotihaug, som har scoret hyppig for Norges G18-landslag den siste tiden, kom inn mot slutten. Rotihaug kommer fra Eid, som veteranen og forbildet han ble byttet inn samtidig med, Azar Karadas.

— Det var stort å stå der og se opp på Azar. Det var kjekt å være ute på banen med ham, han snakket til meg og fikk meg til å senke skuldrene, sier Rotihaug.