Mange var — med rette - opprørt da TIL forrige søndag tapte 1-2 mot et Start-lag som er en av tidenes klareste dumpekandidater i eliteserien. En ting var den sårede stoltheten over å tape for TIL. En annen ting er at tapet sendte Gutan inn i nedrykksstriden, og det med bare tre seriekamper igjen å spille. Konsekvensen er alvorlig for TIL ved et nedrykk. Mange jobber på Alfheim står på spill, og en hel bys identitet gjennom å ha et eliteserielag er truet.

I etterkant av Start-kampen kom det fra en rekke supportere og andre som følger TIL spørsmål om hovedtrener Bård Floviks posisjon. Fullt forståelig siden klubben står i fare for å miste både mye penger og status.

Flovik selv uttalte til Nordlys at han ikke forventet en evaluering av seg selv eller trenerteamet etter sesongen. Han signerte som kjent en langtidsavtale med TIL i februar.

Rune Robertsen, sportsredaktør hos iTromsø.

Den som kan svare på om Flovik skal evalueres er nevnte styreleder Per Aronsen. På våre oppringninger og sms-er mandag, tirsdag og onsdag var det ikke en lyd å høre. Først torsdag ettermiddag, fire dager etter tapet, valgte Aronsen å besvare en sms fra iTromsø."Jeg har ingen kommentar til dette. Nå er det fullt fokus på serieavslutningen og først kampen på søndag,"

Det TIL trenger er en tydelig leder — også i krisetider. Og krisetider er det på Alfheim når det bare skiller to poeng ned til direkte nedrykk i oktober. At den øverste lederen sier noe om situasjonen utad gjør at spillere og trenere får en følelse av at lederen deres står last og brast med dem i tunge tider. En tydelig leder gir også et sterkt signal utad om at klubben står samlet og har kontroll.

Da ser det ikke bra ut å stikke hodet i sanden i dagevis og til slutt komme med "Ingen kommentar". Det er kort vei til å tro at TIL har en styreleder som ikke bryr seg.

Jeg er ikke kjent med hva han har vært opptatt med denne uka, men dersom Aronsen var utilgjengelig burde han gitt noen andre i oppdrag å uttale seg på hans vegne. Når det brenner på dass i en profilert bedrift som TIL er det en del av lederrollen å snakke til folket gjennom media.

Per Aronsen strøk i kommunikasjon da han avsatte klubbens hovedtrener i august 2015 foran hele Presse-Norge. Nå er vi i oktober 2016, og Aronsen har strøket i faget på nytt.

Jeg må understreke at jeg har stor respekt for hva Aronsen har fått til i næringslivet, men å lede en fotballklubb er en helt egen øvelse som krever at man gir svar i vanskelige som i gode tider.

Å avspise alle som på en eller annen måte støtter klubben med å i praksis ikke si noe som helst når TILs eksistens på toppnivå er i beste fall uheldig.

Vi ringer deg ikke akkurat ned, Per Aronsen — så som styreleder i et av landsdelens sterkeste merkevarer hadde det vært fint om du kostet på deg en kort prat med lokalpressen når TIL må styre hardt for å unngå nedrykk.

Ta det som et gratis og velmenende råd.