TIL selger gratisbilletter (1 krone) til hjemmekampen mot Vålerenga førstkommende søndag, som har "skjebnekamp" skrevet over seg i stor skrift:

TIL ligger ett poeng over kvalikplassen — og med to poeng ned til direkte nedrykk, med svakest målforskjell av lagene i bunnstriden. Samtidig er et formsvakt Vålerenga med tøffe kamper i innspurten kun ett poeng foran.

Bård Flovik vil ikke være med på at kampen absolutt må vinnes for TILs del.

— Det kommer an på hvordan de går i de andre kampene. Vi går for tre poeng, men skulle det bli ett er det også noe vi kan leve med, sier Flovik og erkjenner samtidig:

— Det vil være veldig tungt å tape en slik kamp.

— Må gjøre det hjemme

Samtidig mener TIL-treneren at det er de i to gjenværende hjemmekampene mot "Enga" og Odd at TIL først og fremst må gjøre det. I tillegg har laget en bortekamp mot Sarpsborg.

— Vi har to hjemmekamper igjen, og det er der vi må hente flest poeng, sier Flovik.

- Fire poeng på hjemmebane, et bortetap og svakest målforskjell kan fort bety direkte nedrykk slik tabellen ser ut nå...?

— Det blir helt umulig å spekulere i hvor mange som henter poeng. Lillestrøm har en god kurve, det har også Stabæk, mens Vålerenga har et tøft program igjen, sier Flovik.

- Men ett poeng mot VIF er altså til å leve med?

— Jeg sier at vi går for tre poeng, vi går for det.

To spisser?

En måte å vise det i praksis, kan være å kjøre med to store, sterke spisser på banen samtidig. Sofien Moussa har ikke startet en kamp for TIL siden han pådro seg brudd i håndleddet mot Stabæk i juli.

I dag slet spissen med en fettpute i hælen, men trente delvis.

— Han har ellers trent i hele går og i begynnelsen i dag. Konkurransen der oppe kan være like sterk som i de andre posisjonene, sier TIL-treneren.

— I fjor kjørte dere Espejord og Ondrasek sammen fra start i de to siste hjemmekampene, med stor suksess (3-1-seier mot både Viking og Glimt). Kan du gjøre et lignende grep med Espejord og Moussa nå?

— Det kan skje. Jeg har ikke så lyst til å åpne for hva vi velger å gjøre. Dere må gjerne spekulere, sier Bård Flovik.