Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

ROSENBORG — LØRENSKOG 0-3:

Leangen Ishall, iført nærmere 3000 festkledde tilhengere, var klar til å ta imot Rosenborgs nye helter fra den andre siden av Atlanterhavet. Etter nesten en måned med streik i den prestisjefulle ligaen NHL, hadde Florida Panthers-spiller Jack Skille og Pittsburg Penguins-back Deryk Engelland funnet veien til Sør-Trøndelag, og publikum hadde strømmet til ishallen for å få et glimt av stjernene.

— Det var en fantastisk velkomst, og det var moro at så mange kom for å se, sier Engelland beskjedent.

Rammen kunne knapt vært bedre. Et forsterket bunnlag full av optimisme, mot tittelutfordrer Lørenskog, som jager naborival Vålerenga på tabellen. I forkant var det meldt om NHL-rus blant trønderne, men etter knappe syv minutter på isen kom virkeligheten veltende innover vertene, iform av Lars Erik Spets. Lørenskog-spilleren var nådeløs på en kontring, da han fikk all verdens med tid foran Rosenborg-målvakt Simon Nordh.

1-0 til bortelaget, og den verst tenkelige velkomsten for nyimportene, som begge var på isen under scoringen.

Tok over kontrollen

Det hersket liten tvil om at hjemmelaget var innstilt på fest, men dessverre for vertene var bunnsolide Jürgen Pencker i det vanskelige hjørnet. Lørenskog-målvakten stod som en levende vegg, mot stadig mer frustrerte trøndere. Resultatet stod seg til pause, og etter hvilen fortsatte hjemmelaget der de slapp.

I tur og orden hamret de i vei mot østerikkeren, og da slegga til Skille sviktet foran mål, var det vanskelig å vite hva som skulle til for å få hull på Lørenskog-byllen.

— Kveldens kamp var jevn, men jeg føler at vi spiller helt på høyde med et av ligaens beste lag. Vi må bare bli bedre på å sette sjansene, sier Rosenborg-trener Barry Martinelli.

Engelland, som i verdens gjeveste hockeyliga har gjort det til sitt levebrød å beskytte sine medspillere med knallharde slag, leverte sitt forslag med et frekt håndleddsskudd i stolpen. Fredrik Rålm og Skille sørget få minutter senere for at målstengene begynte å nærme seg like mange redninger som gjestenes målvakt.

Sløste med sjansene

Et dominerende Rosenborg gikk til pause med imponerende 32-22 i skuddstatistikken, men uten utelling på måltavlen.

— Vi tok ikke vare på sjansene, og det kan målvakten deres ta æren for. Dommerne var ikke imponerende, men om det var de som gjorde at vi tapte, nei, det var målvakten deres. 42 skudd uten scoring, da er det klart at han spilte veldig godt, sier Martinelli.

For effektiviteten tilhørte Lørenskog, som fem minutter ut i siste periode økte ledelsen ved Mathias Trygg. Tre minutter før slutt var festen over, da Kenny Corupe satte den siste spikeren i Rosenborg-kista.

- Synd at vi ikke fulgte opp

Resultatet ble stående til sluttsignalet gikk, og det som skulle bli et stort NHL-steg unna bunnstriden, ble nok et tap for hjemmelaget.

- Den ble litt ødelagt når det ikke ble seier, men det var kult å spille foran så mange. Synd vi ikke klarte å følge opp med seier, sier Vegard Spets, som ikke la skjul på hvor mye NHL-importene betyr for laget.